România, la cel mai important eveniment mondial de arhitectură

Date:

România va participa la Expoziția Internațională de Arhitectură – La Biennale di Venezia, cel mai important eveniment internaţional de profil, ediţia 16, cu proiectul „Mnemonics” (foto UAR), care „pune în discuție funcția social-culturală a spațiului liber al orașelor românești”. Coautorii proiectului sunt: Romeo Cuc – coordonator, Mihai Gheorghe – art director, Roxana Pop – graphic designer, Raluca Sabău – designer, Vlad Tomei – copywriter, Irina Gudană – comunicare. Proiectul a fost desemnat câştigător în urma unei competiţii cu 25 de concurenţi, ale cărei rezultate au fost prezentate la Biblioteca Naţională a României.

Organizatorii participării României la Bienala veneţiană de arhitectură 2018 sunt Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, Ministerul Afacerilor Externe, Institutul Cultural Român, Uniunea Arhitecţilor din România. Evenimentul se derulează în perioada 26 mai-25 noiembrie. Spaţiile de expunere sunt cele devenite clasice pentru ţara noastră: Pavilionul României din Giardini della Biennale, deţinut şi onorat din 1938 cu prezenţa la bienalele de artă şi ulterior şi de arhitectură, precum şi Noua Galerie a Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică (IRCCU) de la Veneţia. Prin participarea din acest an, ca şi prin succesul certificat de specialişti şi de public la Bienala de Artă 2017, „transmitem Europei că avem ce să promovăm”, a subliniat secretarul de stat Alexandru Oprean din Ministerul Culturii și Identității Naționale.

Președintele Uniunii Arhitecților din România, Ileana Tureanu, a precizat că tema actualei ediţii a Bienalei de la Veneţia (curatori, Yvonne Farrell şi Shelley McNamara), este „Freespace”, apreciind că se anunţă a fi o temă „mai puțin despre estetică și mai mult despre etică”, în sensul că se referă la „planeta văzută ca un client”, ceea ce îndeamnă la o dezbatere „despre cum este ea gestionată”

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Cel mai mare centru de interacțiune a antreprenorilor din România

Cel mai mare centru de interacțiune a antreprenorilor din...

Rețele Electrice Dobrogea investește peste 162 milioane lei în infrastructura energetică din Călărași

Compania Rețele Electrice Dobrogea a lansat, prin intermediul sistemului...

Schema CfD: O veste bună pentru investitorii din energie regenerabilă

de Adina Guțiu, Counsel, D&B David și BaiasSonia Voinescu,...