România, locul 6 mondial pe piaţa turismului în Israel

Date:

Numărul turiştilor din România care au vizitat Israelul în primele opt luni ale acestui an (aproape 80.000) este cu 17% mai mare faţă de cel din perioada similară din anul trecut, a anunţat Ministerul Turismului din Israel. România se situează pe locul şase la nivel mondial în ceea ce priveşte numărul de turişti care merg anual în Israel. Primele două poziţii ale pieţei sunt ocupate de SUA şi Rusia. În calitate de director de dezvoltare la ministerul israelian al turismului, Ksenia Kobyakov subliniază: „În doi ani numărul turiştilor români a crescut cu 40%. România înregistrează una dintre cele mai mari creşteri din regiune, peste 5.000 de turişti români vizitând Israelul în fiecare lună, chiar şi în timpul sezonului cald. România este a doua ţară din regiune ca număr de turişti în Israel după Polonia”.

Destinaţiile de top în Israel se dovedesc a fi Tel Aviv, Ierusalim, Marea Moartă şi Eilat – oraş la Marea Roşie (foto) aflat în plină lansare turistică. În general, o preocupare importantă pe piaţa turismului israelian o constituie relevarea şi a altor locuri, obiective, facilităţi etc. decât cele clasice. În acelaşi timp, devin tot mai atractive ofertele de city break la Tel Aviv şi Ierusalim. Din România funcţionează 90 de curse aeriene spre Israel, din Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi, Sibiu, Craiova.

În total, Israelul a primit anul trecut patru milioane de turişti din întreaga lume. Aportul industriei turismului în PIB este de 3%. Ambasadorul Statului Israel în România, David Saranga, conchide: „În Israel, fiecare piatră pe care călcăm are o istorie de mii de ani”.

Articolul precedent
Articolul următor

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Abonamentele Netflix bazate pe reclame sunt profitabile

Netflix este incontestabil numărul unu în sectorul divertismentului. Cele...

Consiliul Național al IMM susține orientările politice ale Ursulei von der Leyen

Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din...