Romsilva a lansat prima ediție a Catalogului de prezentare a sortimentelor de lemn fasonat

Date:

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a lansat prima ediție a Catalogului de prezentare a sortimentelor de lemn fasonat valorificat de Romsilva.

Lucrarea este definită ca „un instrument necesar pentru promovarea acestor produse, va susține atingerea obiectivelor comerciale a Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva și va duce la o îmbunătățire a comunicării cu piața de profil”.

Catalogul a fost elaborat de specialiști ai Romsilva în colaborare cu cadre didactice ale Facultății de Silvicultură și Exploatări Forestiere a Universității Transilvania din Brașov, cu sublinierea că „are la bază armonizarea standardelor interne și internaționale de clasificarea lemnului cu experiența practică a profesioniștilor din domeniu. De asemenea, catalogul este și un ghid pus la dispoziția personalului implicat în activitățile de exploatare, transport, sortare și valorificare a lemnului, pentru a asigura un sistem unitar de lucru la nivelul unităților din cadrul Romsilva”.

Romsilva precizează că „după publicarea și implementarea Catalogului de prezentare a sortimentelor de lemn fasonat valorificat de Romsilva, vor urma și acțiuni de instruire a personalului, astfel încât fiecărui sortiment de lemn fasonat vândut la nivelul Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva să îi fie dată destinația industrială adecvată.

Catalogul de prezentare a sortimentelor de lemn fasonat este disponibil, în format electronic, pe pagina de internet a Romsilva, la următoarea adresă:

http://www.rosilva.ro/files/content/bucuresti/Cat21.pdf

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva reamintește că „pune pe piață anual circa 9 milioane metri cubi de lemn, din care 6,5 milioane metri cubi ca lemn pe picior, adică masă lemnoasă care urmează a fi exploatată din păduri, și 2,5 milioane metri cubi ca lemn fasonat. În actualul context economic și legislativ, Romsilva va crește gradual ponderea valorificării lemnului fasonat.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile țării, și asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate. Din totalul pădurilor proprietatea publică a statului, 80% dețin certificarea managementului forestier în sistem international”.

Foto: Romsilva

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Studiu EY România: Comportamentul consumatorului român în perioada sărbătorilor de Paște 2024

Perioada festivă care se apropie aduce, ca în fiecare...

CCIR a semnat un Memorandum de Înțelegere cu Federația Camerelor de Comerț a EAU

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...

ENERTOWN: Orașele mici din România au nevoie de un sprijin mai mare în tranziția energetică

Localitățile urbane mici sunt adesea lăsate în afara...