Romsilva: controale în perioada stării de urgență

Date:

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva anunță că din 16 martie, pe toată perioada de până acum a stării de urgență, specialiștii silvicultori au participat alături de reprezentanți ai Poliției Române și Gărzilor Forestiere, la 3741 de controale la circulația materialului lemnos, controale în urma cărora s-au constatat 76 de infracțiuni, 487 de contravenții silvice și s-au confiscat 841,18 metri cubi de lemn. În același timp, angajații Romsilva au efectuat 2720 de controale de fond sau parțiale în fondul forestier administrat.

Romsilva subliniază că în primele trei luni ale acestui an a efectuat 6180 de controale de fond și parțiale în fondul forestier administrat: „În urma controalelor efectuate în fondul forestier proprietatea publică a statului au fost constatate tăieri ilegale cu un volum cumulat de 6.538 metri cubi, în scădere cu 9,32% față de aceeași perioadă a anului trecut”.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva reamintește că „administrează 3,13 milioane hectare păduri aflate în proprietatea publică a statului, din aceasta 80% având certificarea managementului forestier la nivel internațional. În plus, Romsilva asigură servicii silvice pe bază de contract pentru circa 1 milion de hectare păduri aflate în alte forme de proprietate”.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Energy Policy Group și WWF-România anunță lansarea oficială a proiectului RENewLand

Energy Policy Group (EPG) și WWF-România (Fondul Mondial pentru...

Locuri de muncă vacante

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ilfov anunță...