Romsilva plantează 20 milioane de puieți forestieri în campania de primăvară

Date:

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva anunță că va planta circa 20 de milioane de puieți forestieri în campania de împăduriri de primăvară. Vor fi regenerate 9.130 hectare fond forestier, din care 6.015 prin regenerări naturale și 3.115 hectare prin regenerări artificiale, adică lucrări de împăduriri.

Lucrări de completări vor fi efectuate pe 1.439 hectare fond forestier. Lucrări de refacere a plantațiilor afectate de calamități vor fi efectuate pe 132 hectare.

Cele mai mari suprafețe regenerate natural vor fi în județele Suceava – 785 hectare fond forestier, Caraș-Severin – 622 hectare, Maramureș – 413 hectare, Neamț – 409 hectare. Cele mai mari suprafețe regenerate prin lucrări de împăduriri se află în județele Suceava – 1.058 hectare, Maramureș – 236 hectare, Cluj – 219 hectare, Sibiu – 156 hectare, Neamț – 154 hectare, Mureș – 151 hectare.

Datorită condițiilor meteorologice favorabile, lucrările de regenerare a pădurilor au demarat deja la mai multe direcții silvice din cadrul Romsilva.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva va regenera în cursul anului 2021, în campaniile de împăduriri de primăvară și toamnă, 12.670 hectare, din care 8.037 hectare prin regenerări naturale și 4.633 hectare prin lucrări de împăduriri.

Lucrările de regenerare a fondului forestier proprietatea publică a statului din acest an vor fi făcute în urma unei investiții de 199,2 milioane lei.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva informează că „în ultimii cinci ani, a regenerat 75.401 hectare fond forestier de stat, 48.163 hectare prin regenerări naturale și 27.238 hectare prin lucrări de împăduriri, fiind plantați în acest interval 151,66 milioane puieți forestieri, cu o investiție totală de 665,6 milioane de lei”.

În total, „Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile țării, și asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate”.

Foto: Romsilva

Distribuie:

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

TikTok actualizează sistemul de evaluare a conturilor

TikTok este o platformă de divertisment susținută de creativitatea,...

Colliers: 2022, cel mai bun an din ultimii 15 pentru piața de investiții din România

Tranzacțiile au depășit 1,25 miliarde de euro, capitalul românesc...

Cum facem posibilă victoria Ucrainei

| de Josep Borrell, Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe și politica de securitate și vicepreședinte al Comisiei Europene.

Studiu: Oamenii devin mai precauți atunci când fac cumpărături, iar achizițiile spontane devin din ce în ce mai rare

Starcom România lansează cea de-a noua ediție a compendiumului...