Se deschide World Education Fair 2020

Date:

Piața ofertelor educaționale are ca reper în această perioadă o nouă ediție a evenimentului World Education Fair (WEF), organizat de IntegralEdu, cel mai important consultant educaţional pentru studii în străinătate. Programul este următorul:

Timișoara, 28 februarie – hotel Timișoara, orele 11.00-17.00

București, 29 februarie – hotel Radisson Blu, orele 1000-17.00

Constanța, 2 martie – hotel ibis, orele 11.00-17.00

Galați, 4 martie – hotel Vega, orele 11.00-17.00

Participarea este gratuită, cu înscriere online pe www.worldeducation.ro sau direct la birourile de înregistrare din cadrul evenimentului.

Informații în avanpremieră ne-au fost oferite de Ana Mria Papp – manager de dezvoltare la IntegralEdu, Raluca Niculae – coordonator al Departamentului învățământ liceal la IntegralEdu, Nigel Bellingham, director al British Council, partener în organizarea târgului. Participă peste 80 de instituţii de învăţământ din Marea Britanie, Olanda, Belgia, Germania, Elveţia, Portugalia, Polonia, Canada. Nivelul de interes din partea candidaților, condițiile de acces și de susținere pentru studiile în Marea Britanie se menţin. Ana Maria Papp subliniază că „în 2019, datele oficiale înregistrau 2800 de aplicanţi în aceeaşi perioadă. Chiar dacă există o uşoară scădere, o considerăm nerelevantă, având în vedere că în 2018 s-au înregistrat 2540 de aplicanţi. În acelaşi timp, cel puţin pentru anul în curs, semnalele mediului academic sunt pozitive, iar statul britanic menţine împrumuturile de studii acordate studenţilor români şi din restul Uniunii Europene, atât pentru programele de licenţă, cât şi pentru cele de master. Mai mult, ediţia WEF din această primăvară continuă parteneriatul cu British Council, reprezentanţii instituţiei oferind participanţilor informaţii suplimentare în ceea ce priveşte evoluţia educaţiei în Marea Britanie, în actualul context politic şi economic”. România are în prezent 9980 de studenţi înscrişi la studii în Marea Britanie.

În spațiul Uniunii Europene, ca noutate în perspectiva viitorului an academic, Olanda (locul al doilea ca pondere a opțiunilor de studii în străinătate din România) anunță reducerea la jumătate a taxei de şcolarizare pentru ciclul de licenţă: în medie 1072 euro.

Oferte educaționale prezintă și licee britanice, îndeosebi Oxford International College, Kings Education etc., precum și o diversitate de tabere.

Domeniile de studii vizate cu precădere în ultima vreme de către tinerii români doritori să învețe în alte țări sunt STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics), ecologie, Waste Management, IT, turism etc.„Oricare ar fi destinaţiile preferate sau domeniul de studiu ales, îi sfătuim pe toţi tinerii şi familiile acestora ca în acest proces să îşi aleagă un consultant educaţional care să le ghideze traseul. Consultanţii educaţionali sunt profesionişti conectaţi cu zeci de universităţi şi profesori din străinătate şi sunt antrenaţi să ofere soluţiile cele mai potrivite pentru cineva care îşi doreşte să studieze în afară. În plus, consultanţa are în vedere şi alegerea unui domeniu de studiu potrivit pentru fiecare, dar şi un sprijin în alegerea soluţiilor de finanţare a studiilor”, conchide Ana Maria Papp.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Studiu EY România: Comportamentul consumatorului român în perioada sărbătorilor de Paște 2024

Perioada festivă care se apropie aduce, ca în fiecare...

CCIR a semnat un Memorandum de Înțelegere cu Federația Camerelor de Comerț a EAU

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...

ENERTOWN: Orașele mici din România au nevoie de un sprijin mai mare în tranziția energetică

Localitățile urbane mici sunt adesea lăsate în afara...