Sierra Quadrant, administratorul judiciar al ELCEN, a dispus astăzi achitarea integrală a sumelor de bani datorate creditorilor

Date:

Măsura vine la două zile după ce compania noastră a supus la vot în adunarea creditorilor de marți, 8 februarie, ieșirea din insolvență a ELCEN, ca urmare a tergiversării de către Primăria Municipiului București a procedurii transferului de afacere. 

Demersurile Sierra Quadrant de a contribui, prin conceperea planului de reorganizare, la construcția Sistemului de Alimentare Centralizat cu Energie Termică (SACET), s-au lovit, din nefericire pentru bucureșteni, de opoziția Primăriei București (PMB). Reprezentanții acestei instituții nu ne-au furnizat până la această dată motivul pentru care, deși agreaseră soluția propusă de compania noastră (parcurgând aproape toți pașii necesari pentru implementare), au decis să înceteze comunicarea oficială și, implicit, să se retragă din proiect. 

Reamintim că soluția ieșirii din insolvență, în lipsa transferului de afacere (preluarea activelor ELCEN de către PMB), este necesară pentru a elimina riscurile intrării ELCEN în faliment, ale pierderii bonusului de cogenerare, ale pierderii oportunităților de atragere de fonduri europene nerambursabile indisolubil legate de îndeplinirea condițiilor de mediu impuse de forurile europene responsabile în materie.

Întreaga procedură de ieșire din insolvență se va finaliza, așadar, în cel mai scurt timp.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Financial Intelligence organizează cea de-a șasea ediție a evenimentului Forumul Energiei

Financial Intelligence organizează cea de-a șasea ediție a evenimentului...

Profitul net ajustat al Xiaomi se dublează în primul trimestru și ajunge la 6,5 miliarde RMB

Traiectorie robustă de creștere, catalizată de multipli factori  Corporația...

ASF aprobă începerea ofertei publice inițiale pentru listarea a 28,5% din capitalul JT Grup Oil la Bursa de Valori București

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat în ședința...