Sierra Quadrant, administratorul judiciar al ELCEN, a dispus astăzi achitarea integrală a sumelor de bani datorate creditorilor

Date:

Măsura vine la două zile după ce compania noastră a supus la vot în adunarea creditorilor de marți, 8 februarie, ieșirea din insolvență a ELCEN, ca urmare a tergiversării de către Primăria Municipiului București a procedurii transferului de afacere. 

Demersurile Sierra Quadrant de a contribui, prin conceperea planului de reorganizare, la construcția Sistemului de Alimentare Centralizat cu Energie Termică (SACET), s-au lovit, din nefericire pentru bucureșteni, de opoziția Primăriei București (PMB). Reprezentanții acestei instituții nu ne-au furnizat până la această dată motivul pentru care, deși agreaseră soluția propusă de compania noastră (parcurgând aproape toți pașii necesari pentru implementare), au decis să înceteze comunicarea oficială și, implicit, să se retragă din proiect. 

Reamintim că soluția ieșirii din insolvență, în lipsa transferului de afacere (preluarea activelor ELCEN de către PMB), este necesară pentru a elimina riscurile intrării ELCEN în faliment, ale pierderii bonusului de cogenerare, ale pierderii oportunităților de atragere de fonduri europene nerambursabile indisolubil legate de îndeplinirea condițiilor de mediu impuse de forurile europene responsabile în materie.

Întreaga procedură de ieșire din insolvență se va finaliza, așadar, în cel mai scurt timp.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Studiu EY: programele de transformare au șanse de reușită de 12 ori mai mari prin concentrarea pe factorul uman 

96% dintre programele de transformare ajung în puncte de...

România, cea mai accesibilă țară est-europeană pentru imobiliare

România are cele mai accesibile prețuri la locuințe din...

ANALIZĂ XTB: Pandemia s-a încheiat, dar munca de acasă a rămas. Cum s-a transformat piața și care sunt companiile care profită?

Adevăratul impuls pentru piața software-ului pentru videoconferințe s-a dovedit...