Silviu Toader, director general pentru România și Ungaria al EMS Floor Group

Date:

Grupul de companii specializate în aplicarea de pardoseli pe bază de rășini EMS Floor Group l-a numit pe Silviu Toader (foto) în funcția de director general pentru România și Ungaria, începând din luna martie.

Claudiu și Marius Baciu, fondatorii EMS Floor Group, au decis delegarea managementului operațional către executivi, „ca parte a strategiei de dezvoltare a grupului pe termen mediu și lung. EMS Floor Group și-a stabilit ca, până la finalul anului 2023, să ajungă la venituri de 20 de milioane de euro, dublu față de 2020 și să ajungă lider în Europa în domeniul aplicării de pardoseli pe bază de rășini, devenind the employer of choice pentru cei care lucrează în acest domeniu. Managementul diviziei care operează proiectele grupului în Belgia, Luxemburg și Franța a fost delegat,  încă din toamna anului trecut către Denis Lantin, profesionist cu experiență de 20 de ani în reorganizare de echipe și companii”.

Claudiu Baciu,confodator EMS Floor Group, subliniază:„Rezultatele obținute de compania noastră în primii zece ani de activitate, pe piața europeană, constituie o bază solidă pentru trecerea businessului la următorul nivel de dezvoltare. Pe lângă performanțele recunoscute în celelalte companii în care a lucrat, Silviu Toader aduce în organizația noastră ambiția, dinamica și experiența dobândite în zona de vânzări. Acestea sunt abilități de care avem nevoie în viitor pentru piețele pe care vrem să le dezvoltăm în următorii trei ani, România și Ungaria. Orientarea către vânzări este foarte potrivită cu nevoile prezente și viitoare ale EMS. Suntem extrem de încrezători în alegerea făcută și suntem convinși că această mișcare strategică ne va ajuta să atingem obiectivele multianuale la nivel de grup. Noi avem obiective multianuale, iar unul dintre ele este acela de a fi cei mai buni pe cele cinci piețe pe care ne desfășurăm activitatea. Până în anul 2023 vrem să devenim the employer of choice și să ne dublăm businessul la nivel de grup, așa cum ne-am planificat. Delegarea responsabilităților operaționale către directorii general atât pentru România și Ungaria cât și pentru Belgia, Luxemburg și Franța,  face parte din proiectul de modelare a businessului, pe care l-am început acum doi ani. Este un proces de redefinire a pilonilor de brand, a valorilor, de modelare și adaptare a arhitecturii organizației noastre la dinamica pieței, la nevoile clienților. Ne dorim ca prin activitatea noastră nu doar să devenim lideri sau angajatori preferați, ne dorim să aducem plus de valoare în comunitățile unde activăm”.

Silviu Toader, noul director general EMS pentru România și Ungaria: „Performanțele EMS Floor Group dinprimii zece ani arată o viziune și o strategie corecte. Pentru a atinge obiectivele ambițioase din următorii ani, de expansiune pe alte piețe, este necesar ca organizația să fie pregătită. Activăm într-o piață deosebit de concurențială, există mulți competitori cu servicii similare, iar acest lucru creează provocări. Ne dorim să fim în continuare corecți în raport cu toți clienții noștri astfel încât în viitor să devenim furnizorul preferat pentru aceste servicii pe piața românească și nu numai. Am apreciat deschiderea și curajul pe care l-au avut Claudiu Baciu și EMS de a mă invita la interviul pentru funcția de director general deoarece, în general, există o barieră mentală care pleacă de la premisa că numai oamenii din industria respectivă sunt specializați și pot livra rezultate. Eu cred că oamenii care vin din afară vin cu suflu nou, fără idei preconcepute sau o rutină specifică industriei și asta cred că și-a dorit și EMS prin această alegere. Sunt o persoană responsabilă, pasionată și implicată. Îmi place să lucrez cu oamenii, să fiu permanent alături de echipă deoarece oamenii fac întotdeauna diferența. Principiile de business sunt peste tot la fel, dar când ne referim la particularitățile industriilor ne raportăm la oameni, iar acest lucru a reprezentat permanent o provocare pentru mine. Din prima zi am încercat și voi încerca în continuare să stau alături de oameni, să înțeleg cu ce provocări se confruntă și să vin în ajutorul lor pentru a obține rezultate, pentru că rezultatele nu sunt ale mele, sunt ale întregii echipe”.

Silviu Toader a absolvit Facultatea de Instalații a Universității Tehnice de Construcții din București în 1996 și în cei peste 20 de ani de activitate profesională a acumulat experiență în vânzări, marketing, logistică și dezvoltarea de business. Ultimii 10 ani ai carierei au fost împărțiți între boardul unei multinaționale americane, cu activitate în România și poziția de director executiv al unei alte companii din industria farma.

După predarea atribuțiilor, proces care se va finaliza undeva la sfârșitul lunii august, Claudiu Baciu se va concentra pe alte proiecte care sunt în lista de priorități ale grupului, precum dezvoltarea primei Școli de aplicatori din România, proiect cofinanțat din fonduri europene, care a început în acest an.

EMS Floor Group anunță că „a încheiat anul 2020 cu afaceri de peste 10 milioane de euro, în creștere cu 20% față de anul precedent, și țintește dublarea cifrei de afaceri până în 2023. Din poziția de director general pentru România și Ungaria, Silviu Toader va pune în aplicare strategia aprobată pentru cele două piețe, care include extinderea portofoliului de clienți și dezvoltarea proiectelor existente”.

EMS Floor Group – European Multisolutions Systems Group SRL este definită ca „o companie antreprenorială integral românească fondată în 2010, la Turda, de frații Claudiu și Marius Baciu. Compania, activă în domeniul prestărilor de servicii în construcții, implementează sisteme profesionale de pardoseli și lucrează cu cele mai performante materiale și tehnologii cunoscute și acreditate la nivel european.EMS Floor Group are 140 de angajați la nivel de grup și operează în România și pe piețele din Belgia, Luxemburg, Franța și Ungaria cu trei divizii specializate: EMS Floor Systems, EMS Hydro Systems și EMS Polishing. EMS Floor Group aplică sisteme profesionale de pardoseli pe bază de răşini şi este, de asemenea, specializată în hidroizolaţii. Compania lucrează cu cei mai importanţi furnizori de răşini din Europa, iar echipele sale de aplicatori sunt pregătite să lucreze cu orice sistem de răşini profesionale şi să aplice orice tip de pardoseli pe bază de răşini epoxidice sau poliuretanice. Cele mai mari proiecte derulate de EMS Floor Group au fost, între altele, parcarea subterană de la Piața Universității din București, o lucrare pentru un gigant farma din Ungaria, sistemul de pardoseli pentru cea mai mare închisoare din Belgia și sistemul de pardoseli pentru lanțul de retail Auchan, în Luxemburg”.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Energy Policy Group și WWF-România anunță lansarea oficială a proiectului RENewLand

Energy Policy Group (EPG) și WWF-România (Fondul Mondial pentru...

Locuri de muncă vacante

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ilfov anunță...