Singapore și-a anunțat intenția de a începe să taxeze tokenurile nefungibile (NFT).

Tehnologia a avut un an remarcabil în 2021, dar în 2022 piața cripto în general a întâmpinat greutăți, confruntându-se cu provocările generate de creșterea ratelor dobânzilor și de criza din Ucraina. 

Singapore spune că va aplica impozite celor care obțin venituri din tranzacționare și din tranzacțiile cu NFT. Singapore, renumit pentru impozitarea redusă, nu are un impozit pe câștigurile de capital din activele tradiționale, cum ar fi proprietățile sau acțiunile, astfel încât proprietarii de NFT nu ar fi afectați de o astfel de taxă. Însă aceștia vor deveni pasibili de o rată de impozit pe venit de 22%, deoarece autoritățile intenționează să impoziteze NFT-urile precum o fac cu alte active.

Țara a fost neutră în ceea ce privește tehnologiile, precum NFT-urile și chiar criptoactivele în sens mai larg. De exemplu, trebuie să-și avertizeze cetățenii cu privire la investițiile digitale, fără a-i descuraja în mod activ. Autoritatea monetară din Singapore (MAS) a declarat recent că nu va reglementa NFT-urile, deoarece activul subiacent al token-urilor nu intră în sfera sa de competență. 

DISTRIBUIȚI
Simon Peters este analist în domeniul pieței criptoactivelor al platformei de investiții eToro.