Soluții și parteneriate pentru creșterea calității vieții în Capitală

Date:

Organizația Ateliere Fără Frontiere, în parteneriat cu Primăria Municipiului București și Primăria Sectorului 3, au lansat desfășurarea a 16 Ateliere de Lucru, incluse în proiectul „Noul București, O capitală a tuturor”. Atelierele sunt planificate pentru perioada ianuarie-septembrie 2023 și urmăresc „îmbunătățirea colaborării și a parteneriatului dintre APL și ONG-uri și încurajarea unei mai bune transparențe decizionale. Totodată, aceste dezbateri vor contribui activ la identificarea soluțiilor și parteneriatelor care să favorizeze creșterea calității vieții cetățenilor Capitalei”.

Beatrice Manole, coordonator advocacy, Ateliere Fără Frontiere: „Aceste Ateliere de Lucru, în care reprezentanții autorităților publice locale vor discuta cu ONG-urile din București problematica deșeurilor și a economiei sociale și a inserției socio-profesionale a grupurilor vulnerabile, sunt o oportunitate pentru găsirea de soluții comune și de creștere a transparenței decizionale. Aceste dezbateri propuse de Ateliere Fără Frontiere sunt și un bun prilej de identificare a parteneriatelor comune, prin care cetățenii sectorului 3 și ai Capitalei să fie mai bine serviți, într-un Nou București – O capitală a tuturor.”

Organizatorii ne informează că „pe pilonul de economie socială și incluziune, startul Atelierelor de Lucru a fost dat de dezbaterea din 19 ianuarie 2023, cu reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București, pe tema Serviciile sociale dedicate grupurilor vulnerabile. Integrarea pentru viață independentă. Parteneriatul public-privat, care va fi urmată de cea din data de 09 februarie 2023, cu reprezentanții  DGASPC Sector 3, pe tema Economia socială și potențialul pentru inserția socio-profesională a grupurilor vulnerabile.

Pe axa de economie circulară și dezvoltare durabilă, primele dezbateri, pe tema  Unde ne aflăm cu problematica deșeurilor? sunt planificate pentru data de 26 ianuarie 2023, cu reprezentanții Primăriei Municipiului București și, respectiv pentru data de 02 februarie 2023, cu reprezentanții Primăriei Sectorului 3 și ai Direcției Generale de Salubritate Sector 3.

Proiectate pentru a crește capacitatea ONG-urilor de a se implica în promovarea dezvoltării incluzive și durabile a Capitalei și a sectorului 3, Atelierele de Lucru fac parte din proiectul Noul București – O capitală a tuturor, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.

În cadrul proiectului Noul București, O capitală a tuturor, Ateliere Fără Frontiere și partenerii săi, Primăria Municipiului București și Primăria Sector 3, intenționează să contribuie la îmbunătățirea colaborării și a parteneriatului dintre administrația publică locală și ONG-uri. Astfel, cu cele două instituții vor fi organizate câte 8 ateliere de lucru, desfășurate până în perioada ianuarie-septembrie a anului 2023. Temele de dezbatere se vor concentra pe domenii precum: servicii sociale, economie socială, ocupare și inserție socio-profesională a grupurilor dezavantajate, educație de mediu și managementul inteligent al deșeurilor, economie circulară”.

De asemenea, inițiatorii precizează că „proiectul Noul București – O capitală a tuturor (cod proiect MySMIS131435, cod SIPOCA 1085, în valoare de 375.870,46 lei, din care 294.682,45 lei cofinanțare UE) este implementat de către Asociația Ateliere Fără Frontiere în parteneriat cu Primăria Sectorului 3 și Primăria Municipiului București și este finanțat prin Programul Operațional Capacitate Administrativă, Componenta 1 CP14/2021 pentru regiunea mai dezvoltată – Consolidarea capacității ONG-urilor și partenerilor sociali de a se implica în formularea și promovarea dezvoltării la nivel local”.

Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.

 

 

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Studiu EY: programele de transformare au șanse de reușită de 12 ori mai mari prin concentrarea pe factorul uman 

96% dintre programele de transformare ajung în puncte de...

România, cea mai accesibilă țară est-europeană pentru imobiliare

România are cele mai accesibile prețuri la locuințe din...

ANALIZĂ XTB: Pandemia s-a încheiat, dar munca de acasă a rămas. Cum s-a transformat piața și care sunt companiile care profită?

Adevăratul impuls pentru piața software-ului pentru videoconferințe s-a dovedit...