Sprijin financiar pentru pădurarul agresat din Vaslui

Date:

Ministrul apelor și pădurilor, Ioan Deneș, directorul general al Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva, Gheorghe Mihăilescu și președintele Federației Sindicatelor din Silvicultură „Silva”, Silviu Geană, l-au vizitat la spital pe pădurarul Radu Artenie (39 de ani) de la Direcţia Silvică Vaslui, victima unei agresiuni grave la 26 octombrie 2018, din partea unui grup de 20 de indivizi pe care-i depistase că fură lemne cu căruţa din pădure. Pădurarul este internat în spitalul „Sfântul Spiridon” din Iași, are răni multiple pe tot corpul, inclusiv la cap și la față şi piciorul drept fracturat. A fost operat, iar în prezent starea lui de sănătate este bună, iar medicii apreciază evoluția lui drept pozitivă.

Ministrul Ioan Deneş l-a felicitat pentru curaj şi pentru exemplul oferit prin devotement în protejarea suprafeței de pădure de care era responsabil (canton silvic de 405 ha) și i-a dat asigurări că va fi alături de el și de familia lui „până când va depăși această perioadă grea”.

Directorul general al Romsilva, Gheorghe Mihăilescu, l-a anunțat pe pădurarul Radu Artenie că a decis „acordarea unui sprijin financiar, având în vedere faptul că el are trei copii minori în întreținere, iar soția este casnică”. Da asemenea, directorul general al RNP Romsilva i-a dat dispoziție șefului Direcției Silvice Vaslui să asigure „suportul necesar pădurarului agresat și familiei acestuia în toată perioada în care este imobilizat, până când își va relua activitatea”.

Președintele Federației Sindicatelor din Silvicultură „Silva”, Silviu Geană, l-a informat pe Radu Artenie că familia lui va primi un ajutor financiar și din partea colegilor săi din sindicat.

Ministrul Ioan Deneș a mulțumit personalului medical și managerului spitalului „Sfântul Spiridon” pentru îngrijirea pădurarului în cele mai bune condiții.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Efectele crizelor actuale se vor vedea pe termen mediu și lung

Efectele crizelor actuale se vor vedea pe termen mediu...

Cel mai lung festival neoficial, în rețeaua NEPI Rockcastle

Compania NEPI Rockcastle organizează cel mai lung festival neoficial...

Spațiu extins pentru Leroy Merlin Craiova în Electroputere Parc 

  Retailer-ul Leroy Merlin, specializat în construcții, decorațiuni și grădinărit,...