Sprijin în sectorul 4 pentru persoanele în autoizolare/carantină

Date:

Două sute de persoane cu domiciliul în sectorul 4 trebuie să stea în autoizolare 14 zile, potrivit Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București. La un control făcut de polițiștii locali, 12 nu au fost găsite acasă, așa că li s-a deschis dosar penal pentru zădărnicia combaterii bolilor. Verificările se fac zilnic, ocazie cu care polițiștii locali le distribuie persoanelor în autoizolare/carantină saci menajeri speciali pentru colectarea deșeurilor posibil contaminate. Ulterior, deșeurile sunt preluate de echipe de salubritate. Primăria Sectorului 4 are două autospeciale pentru ridicarea deșeurilor posibil contaminate, cu o capacitate de 840 de litri fiecare, dotate pentru transportul substanțelor periculoase, inclusiv medicale, cu sistem frigorific și cu șapte pubele a câte 120 de litri fiecare. Deșeurile sunt transportate la temperatura de -4 grade Celsius la centrele de incinerare autorizate de la Craiova și Ploiești, pentru a fi distruse în mediu controlat.

De asemenea, polițiștii locali preiau solicitările persoanelor aflate în autoizolare sau în carantină, pentru alimente, medicamente, produse de îngrijire personală. Primăria le va pune la dispoziție bunurile necesare traiului.

Persoanele aflate în autoizolare la domiciliu/carantină sau persoanele în vârstă pot solicita sprijinul autorității locale sunând la 021.9441 – numărul unic de urgență la nivelul sectorului 4, disponibil 24 de ore din 24.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Studiu EY România: Comportamentul consumatorului român în perioada sărbătorilor de Paște 2024

Perioada festivă care se apropie aduce, ca în fiecare...

CCIR a semnat un Memorandum de Înțelegere cu Federația Camerelor de Comerț a EAU

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...

ENERTOWN: Orașele mici din România au nevoie de un sprijin mai mare în tranziția energetică

Localitățile urbane mici sunt adesea lăsate în afara...