Sprijin pentru consolidarea Garanției pentru tineret: Consiliul adoptă propunerea Comisiei de recomandare privind „O punte către locuri de muncă”

Date:

Vineri, 30 octombrie 2020, Consiliul a adoptat propunerea Comisiei de recomandare a Consiliului privind „O punte către locuri de muncă”Căutați traducerile disponibile pentru linkul precedentEN••• începând cu 1 iulie 2020, consolidând Garanția pentru tineret existentă. Recomandarea intensifică sprijinul cuprinzător în scopul obținerii unui loc de muncă disponibil pentru tinerii din întreaga UE și îl face mai incluziv și mai bine orientat, inclusiv în contextul provocărilor cauzate de pandemie.03/11/2020

Nicolas Schmit, comisarul pentru locuri de muncă și drepturi sociale, a declarat: „Întrucât criza fără precedent provocată de pandemia de COVID-19 continuă să îi afecteze pe tineri în mod disproporționat, s-a ajuns la un acord covârșitor că trebuie să acționăm rapid. Scopul recomandării care tocmai a fost adoptată este să le ofere tinerilor toate oportunitățile posibile de a-și dezvolta întregul potențial și de a prospera pe piața muncii și nu numai. Recomandarea este susținută de o finanțare semnificativă din partea UE prin instrumentul de redresare Next Generation EU și în cadrul viitorului CFM, care îi va ajuta pe tinerii europeni să își găsească locul pe o piață a muncii aflată în schimbare rapidă. Încurajez statele membre să utilizeze cât mai bine fondurile pentru binele următoarei generații.”

Tinerii care se înregistrează în cadrul Garanției pentru tineret au dreptul de a primi o ofertă de angajare, dreptul la educație continuă, la stagii sau ucenicii, în termen de patru luni din momentul în care nu mai urmează o formă de învățământ formal sau de la intrarea în șomaj. Din 2014, în fiecare an, peste 3,5 milioane de tineri înscriși în Garanția pentru tineret au acceptat o astfel de ofertă. În conformitate cu noua recomandare, Garanția pentru tineret se adresează unui grup-țintă mai larg, de până la 29 de ani.

Recomandarea are și o abordare mai adaptată, oferindu-le tinerilor, în special celor vulnerabili, orientări specifice nevoilor lor individuale și adaptate contextului tranziției verzi și digitale a economiilor noastre. Asigurarea faptului că tinerii dispun de competențe digitale adecvate constituie o prioritate de prim rang.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Abonamentele Netflix bazate pe reclame sunt profitabile

Netflix este incontestabil numărul unu în sectorul divertismentului. Cele...

Consiliul Național al IMM susține orientările politice ale Ursulei von der Leyen

Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din...