Președintele Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România CNIPMMR, Florin Jianu (foto), a avut o întâlnire online cu o parte a boardului SME-united, compus din membri din mai multe țări precum Belgia, Franța, Germania, Regatul Unit, Polonia, Ungaria, Spania, Portugalia, Ucraina și altele.

CNIPMMR anunță că „întâlnirea a avut ca scop asigurarea stabilității economice și identificarea proiectelor de sprijin pentru antreprenoriatul și mediul de afaceri ucrainean.

În cadrul ședinței, președinții organizațiilor membre SME-United au abordat strategii concrete pentru ajutorarea IMM-urilor grav afectate de conflictul existent, luând următoarele decizii: 

  • Dezvoltarea unei rețele europene de One Stop Shops care să sprijine antreprenoriatul afectat de conflictul existent, prin relocarea de business-uri, integrarea pe piata forței de muncă a refugiaților, asistență administrativă pentru IMM-uri
  • Promovarea platformei www.jobs4ukr.com, dezvoltată cu sprijinul BCR-InnovX care integrează deja peste 700 de cereri de joburi”

Florin Jianu, președintele CNIPMMR: „Am fost impresionat astăzi de numărul mare de organizații care au dat curs invitației noastre de a identifica soluții care să sprijine Ucraina, soluții adecvate activităților organizațiilor noastre de IMM-uri. Integrarea afacerilor și a angajaților proveniți din rândul refugiaților pot reprezenta un nou început pentru acești oameni și totodată o integrare socială și economică. Vom continua printr-o rețea de One Stop Shops să acționăm unitar și strategic la nivel european.” 

DISTRIBUIȚI