Stables, un nou concept de servicedoffice, un spațiu de co-workingpremium s-a deschis în inima orașului Cluj-Napoca, chiar în incinta fostelor Grajduri Imperiale.

Grajdurile Imperiului Austro-Ungar, care au găzduit în trecut și o fabrică românească de textile și care au o vechime de aproximativ 200 de ani, au fost readuse la viață și transformate într-un spațiu modern de birouri, destinat antreprenorilor și companiilor care cautănu doar un spațiu de birouri, dar și o comunitate și un mix de servicii competitiv.

Cu o suprafață de aproximativ 1.000 mp, clădirea Stablesdispune de parter și etaj, oferind un spațiu generos de networking format din bucătarie, loungeși access la o grădină interioară, un centru de conferință, zone de hot-desking, birouri dedicate și birouri private.

Preponderent spațiul a fost gândit pentru birouri private, acestea permițând o configurație flexibilă până la un număr maxim de 20 de persoane, dar și birouri de câte două până la șapte persoane. O altă componentă majoră situată la parter este zona dedicatăsocializăriiși organizării de evenimente, care încorporează un centru de conferință ce poate găzdui până la 50 de persoane. Stables oferăși 40 de locuri de hot-desking, săli de ședință de 4 sau 8 persoane, cabine telefonice, dar și servicii ce descriu un spațiu de lucru complet: pază, parcare subterană, control acces atât pentru intrarea în spațiu, cât și pentru birourile închise, recepție și serviciul de protocol, birotică, imprimantăși scanner, o bucătărie modernă, apăși cafea și, cel mai important, accesul la un mix de comunitate.

Stables face parte din proiectul de anvergură Record Park aldezvoltatorului imobiliar Speedwellși care,împreună cu The Office,formeazăcelmai mare hub de business din Cluj-Napoca. Situat pe Onisifor Ghibu 20 A, proiectul este unul mixt cu spații rezidențiale, cât și funcții de retail și spații de birouri (pe lângă spațiul de co-working cuprinde: un resturant, o piscină deschisă cu acoperiș retractabil în cadrul unui club sportiv, o grădiniță, o cafenea și un cabinet stomatologic, dar și un supermarket al unui cunoscut brand românesc). Proiectul aobținutcertificarea BREEAM, principalametodăinternațională de evaluare a sustenabilitățiipentruproiecte de masterplanning, infrastructurășiclădiri.

Din dorința de a păstra un echilibru perfect între istorie și prezent, proiectul a reprezentat o adevărată provocare pentru echipa COS România (Corporate Office Solutions), care s-a ocupat de amenajarea spațiului, fiind și printre primele companii care au ales Stables pentru relocarea showroom-ul lor din Cluj-Napoca. COS este parte a Grupului Office Solutionsși consultant în domeniul amenajării spațiilor de birouri din 1998, având peste 2.000 de clienți și peste 15.000 de proiecte finalizate în România. 

„Cluj-Napoca este un oraș al inovației cu o dinamică de creștere remarcabilă în ultimii ani, iar proiectul Stables vine să sprijine mediul local de afaceri. Din aceste motive, am mutat showroom-ul COS din Cluj-Napoca în incinta Stables, ca o decizie strategică atât din punct de vedere al spațiului și al amplasării acestuia, cât și ca punct de observare al dinamicii oamenilor și așteptările diferite pe care aceștia le au de la spațiul în care lucrează. Pentru noi este o prioritate să dezvoltăm noi planuri de amenajare cu un grad mai înalt de personalizare pentru clienții noștri”, declarăChristopheWeller, fondator și CEO al Corporate Office Solutions (COS).

„Ne-am pus amprenta asupra clădirii și am conservat elemente cheie cum sunt stâlpii de fontă, învelișul de căramidă sau bârnele din lemn. Denumirea Stables accentuează tocmai îmbinarea dintre clădirea istorică și noul spațiu amenajat în stil art-deco, adaptat pentru nevoile omului contemporan, având un stil funcțional și tehnologizat. Hub-ul, dat înfolosințăînlunaseptembrie, a fost proiectat pentrunecesitățileunorechipemediișimari, oferă facilități premiumși are înprezent un grad de ocupare de aproximativ 35%”, a adăugat Marius Mârza, ManagingPartnerStables.

Stables a luat naștere printr-o investiție în valoare de 750.000 de euroșiînimplementareaspațiului s-au aplicatprincipiile noului sistem de certificare WELL sau Fitwel, care analizeaza clădirile din perspectiva de „wellbeing”, starea de bine a ocupanților.

Arhitectaspațiului,Laura Dragomir, a explicat cum au fost integrate elementele de inspirație art-deco, majoritateagânditeșiexecutate special pentrunoilespații de birouri, pentru a completaamprentatradițională aclădirii: „Am folositformegeometrice, stilizateșiîmbinaterepetitiv, printurivegetaleșisimboluriabstracte, piese de mobilier cu formerotunjite, combinații de culoripastelateșitexturielegante”.

„A companion, not just a company” estesloganul care definestestartulStables, un partenercedoreștesă fie un companion pentruacelecompanii care,îndrumul lor spredezvoltare, au nevoie de un mediuși un spatiuundesăatingăsuccesul.

DISTRIBUIȚI