Stagnarea pieței cripto persistă

Date:

În ciuda faptului că ne aflăm în prima săptămână a lunii septembrie, piața cripto se află încă în impas, fără o direcție clară.

Prețul Bitcoin a fost în general plat în ultimele șapte zile, cu o scădere de doar 0,43% de la o săptămână la alta. Criptoactivul a început săptămâna trecută la peste 25.600 de dolari și s-a tranzacționat în mare parte a stagnat.

A existat totuși o mică revenire la sfârșitul săptămânii, care a dus criptoactivele la peste 26.000 de dolari, dar aceasta a fost de scurtă durată. În această dimineață, Bitcoin se tranzacționează în jurul valorii de 25.540 dolari pe eToro.

Între timp, Ether a înregistrat un declin de 1,3% săptămâna trecută, prețul scăzând de la peste 1.615 dolari la putin sub 1.600 de dolari.

G20 insistă asupra cadrului de reglementare a criptoactivelor

În cadrul reuniunilor G20 din India, țările participante și-au afirmat sprijinul pentru punerea în aplicare a Cadrului de raportare a criptoactivelor (Cryptoasset Reporting Framework – CARF) al OCDE.

CARF a fost introdus de OCDE în octombrie 2022 ca un cadru provizoriu pentru schimbul de informații între țări în vederea creșterii vizibilității tranzacțiilor internaționale cu criptomonede. Acest lucru ar oferi țărilor o mai bună supraveghere a pieței și ar îmbunătăți capacitățile de colectare a impozitelor și de prevenire a fraudei.

Deși CARF rămâne în continuare relevant pentru sector, mai multe țări au început propriile procese de reglementare, cum ar fi MiCa în UE și Legea Serviciilor Financiare și a Piețelor propusă în Marea Britanie. Reglementarea pieței cripto este un pas important în garantarea protecției participanților pe piață, permițând în același timp dezvoltarea continuă a sectorului.

Texas plătește un miner de bitcoin pentru a nu mai mina

Datorită unui val de căldură puternic în statul american Texas, un miner de bitcoin a fost plătit cu aproape 32 de milioane de dolari pentru a renunța la minat. Riot Platforms a declarat că a fost plătită cu 31,7 milioane de dolari de către rețeaua de energie texană pentru a înceta operațiunile, în scopul de a reduce cererea de energie electrică – care a crescut brusc datorită nivelului ridicat de căldură.

De ceva timp, bitcoin a fost prezentat ca o supapă eficientă de eliberare a energiei, în special pentru sursele de energie regenerabilă care ar putea avea o producție intermitentă. De exemplu, exploatarea minieră a bitcoin poate absorbi excesul de energie solară sau eoliană atunci când volumele sunt mari, dar cererea este redusă, ceea ce contribuie la viabilitatea financiară a acestor operațiuni.

Într-adevăr, săptămâna trecută, în Regatul Unit, am asistat la eșecul unei licitații pentru energie eoliană din cauza costurilor nerentabile asociate. Deși există o multitudine de probleme de guvernanță și de reglementare, exemplul minerului texan ar putea reprezenta o oportunitate pentru sectorul energetic de a schimba aspectele economice ale producției de energie din surse regenerabile.

Un utilizator plătește 500.000 de dolari pentru o tranzacție bitcoin

Un singur comision de tranzacție tocmai a depășit 500.000 de dolari – sau aproximativ 19 bitcoin – potrivit Whale Alert. Nivelul taxei este extrem de neobișnuit, dar pare să fi fost acceptat de către cel care a efectuat tranzacția.

Comisioanele tipice pentru tranzacțiile cu bitcoin costă în jur de 2,1 dolari astăzi, dar acestea fluctuează în funcție de cererea din rețea și de alte variabile. În luna mai, comisioanele au ajuns până la 30 de dolari, de exemplu, datorită episodului privind ordianals, în care volumele de tranzacții au îngreunat serios funcționarea rețelei.

Taxa de 500.000 de dolari este extrem de neobișnuită, deoarece nu mărimea tranzacției este cea care dictează costul. Este potențial probabil ca această taxă să fi fost plătită din eroare. În esență, comisionul se plătește pentru puterea de calcul a calculatoarelor pentru efectuarea tranzacției, deci depinde în mare măsură de ceea ce este disponibil la un moment dat. În acest caz, taxa a fost de peste trei ori mai mare decât recompensa obișnuită pentru extragerea unui bloc.

Deși este important ca utilizatorii de bitcoin să fie atenți la costurile comisioanelor, este puțin probabil ca aceștia să primească o factură atât de mare pentru orice tranzacție bitcoin!

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Studiu EY România: Comportamentul consumatorului român în perioada sărbătorilor de Paște 2024

Perioada festivă care se apropie aduce, ca în fiecare...

CCIR a semnat un Memorandum de Înțelegere cu Federația Camerelor de Comerț a EAU

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...

ENERTOWN: Orașele mici din România au nevoie de un sprijin mai mare în tranziția energetică

Localitățile urbane mici sunt adesea lăsate în afara...