Ștefan Musgociu (BVB): Schimbare de mentalitate o rândul antreprenorilor, vizavi de listarea la Bursa

Date:

Vorbind, cu ocazia participării în cadrul evenimentului financiar online „The Power Table – Cum arată rezultatele financiare pe Trimestrul II și cum investim” despre includerea unor noi societăți listate la BVB în cadrul indicilor FTSE, Ștefan Musgociu (Specialist Business Development si Marketing Bursa de Valori București) se arată optimist în privința viitorului Pieței de capital autohtone: 

„Ce pot sa spun este ca intrând și OMV Petrom în indicii pentru piețele emergente, avem o pondere din ce în ce mai mare a României în acești indici, ceea ce vine sa valideze faptul ca Piața de capital din România are un potențial mare și, deja nu mai vorbim doar de potențial ci ca lucrurile chiar se întâmplă și suntem dinamici. Chiar dacă mai sunt voci care spun ca Bursa este încă mică, ne uitam și la numărul de companii care au venit pe piață, la banii care s-au rulat prin IPO-uri și prin plasamentele private și vedem că deja suntem pe traiectoria cea bună. Să nu uităm că, în decurs de doar 1 an de la promovarea în categoria piețelor emergente am urcat de la 3 la 5 companii prezente în indicii piețelor emergente.

Avem domenii cât mai diversificate – energie, financiar, IT, materiale de construcții – avem o relevanta mai mare. Le arătăm investitorilor străini o poza mai relevantă a ofertei de companii în care pot investi la bursă”.

Totodată, oficialul BVB remarcă și o schimbare de mentalitate în rândul antreprenorilor români, care sunt din ce în ce mai interesați de posibilitatea de a-și lista companiile pe Piața de Capital: „Se simte o schimbare în mentalitate, sunt mai interesați antreprenorii. Am observat că mare parte dintre ei aveau deja un cunoscut care era și investitor. Avem și susținerea investitorilor, care deja promovează Bursa către prietenii antreprenori. Anul acesta este dovada clară că lucrurile merg spre mai bine. Bulgărele deja se rostogolește și este din ce în ce mai mare – în beneficiul tuturor”.

Începând cu luna septembrie, numărul companiilor listate pe piața românească și care vor fi incluse în indicii FTSE va crește de la 4 la 5: Banca Transilvania, Teraplast, Nuclearelectrica, Bittnet Systems și OMV Petrom.


Evenimentul The Power Table este organizat cu sprijinul Bursei de Valori București, 2Performant S.A. și Life is Hard S.A., Evisara (partener tehnic), Financial Intelligence, Finzoom, NewMoney, InvestTenergy, Economistul.ro, Club Economic, România Durabilă și București Business, Prahova Business și Reușita TV (Parteneri media).

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Studiu EY România: Comportamentul consumatorului român în perioada sărbătorilor de Paște 2024

Perioada festivă care se apropie aduce, ca în fiecare...

CCIR a semnat un Memorandum de Înțelegere cu Federația Camerelor de Comerț a EAU

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...

ENERTOWN: Orașele mici din România au nevoie de un sprijin mai mare în tranziția energetică

Localitățile urbane mici sunt adesea lăsate în afara...