Stimulentele pentru vaccinare – de la bani la marijuana până la amenințări cu concedierea

Date:

Comentariu de piață al analistului eToro Ionuț Paulenco

Președintele SUA, Joe Biden, și-a propus să vaccineze 70% din populația SUA până în 4 iulie, apropiindu-se de „imunitatea de turmă”, dar există semne că ritmul de vaccinare încetinește. Dat fiind că normalizarea unor sectoare mari ale economiei depinde de rata imunizării, 65% dintre companiile americane intenționează să ofere stimulente angajaților lor pentru a se vaccina. Unele state americane, cum ar fi Virginia de Vest, oferă chiar și câte 100 de dolari persoanelor sub 35 de ani dacă se vaccinează.

Industria alimentară și a ospitalității, sperând că pandemia se va sfârși mai repede, a venit și ea cu o serie de gratuități, oferind clienților burgeri, gogoși și chiar … marijuana. Sondajele sugerează că stimulentele ar putea funcționa pentru ca America să depășească ce și-a propus, 34% dintre respondenți spunând că ar fi mai probabil să se vaccineze dacă primesc 100 de dolari. Și dacă „mita” nu rezolvă problema, amenințările cu încetarea contractelor de muncă ar putea – întrucât 63% dintre angajatori intenționează să impună vaccinarea forței de muncă.

Într-o mișcare care ar putea accelera vaccinările dincolo de lumea bogată occidentală, guvernul SUA a indicat săptămâna trecută că va sprijini suspendarea brevetelor pentru vaccinurile covid, cel puțin temporar, pe timpul pandemiei.

_________________

Despre eToro

eToro a fost fondată în 2007 cu misiunea de a deschide piețele globale pentru ca toți cei interesați să poată tranzacționa și investi într-un mod simplu și transparent. Platforma eToro permite tuturor să investească în activele pe care și le doresc, de la acțiuni la mărfuri până la active cripto. Suntem o comunitate globală cu peste 20 milioane de utilizatori înregistrați care își împărtășesc strategiile de investiții; oricine poate copia tranzacțiile celor care au avut cel mai mult succes. Datorită simplității platformei, utilizatorii pot cumpăra, deține sau vinde active, pot să își monitorizeze portofoliul în timp real, și pot tranzacționa oricând doresc.


Atenționare privind exonerarea de răspundere

Această comunicare este doar în scopuri de informare și educație și nu trebuie luată drept sfat pentru investiții sau recomandare personală, ofertă sau solicitare de a cumpăra sau vinde orice instrumente financiare. Acest material a fost pregătit fără a ține cont de vreun obiectiv de investiții anume al destinatarului sau de situația sa financiară și nu a fost pregătit în conformitate cu cerințele legale și de reglementare pentru promovarea cercetărilor independente. Orice referință la performanțele trecute sau viitoare ale unui instrument financiar, indice sau produs de investiții complex nu sunt și nu trebuie considerate a fi un indicator sigur pentru rezultate viitoare. eToro nu își asumă nicio răspundere că informațiile incluse în acest raport sunt în totalitate corecte și complete.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Abonamentele Netflix bazate pe reclame sunt profitabile

Netflix este incontestabil numărul unu în sectorul divertismentului. Cele...

Consiliul Național al IMM susține orientările politice ale Ursulei von der Leyen

Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din...