Studenți în practică la Curtea de Conturi

Date:

Curtea de Conturi a României, în colaborare cu Academia de Studii Economice, cu Facultatea de Drept a Universității din București și cu Universitatea Româno-Americană, a realizat un nou stagiu de practică a studenților. Timp de trei săptămâni, 12 studenți din anii II și III au participat la întâlniri, prezentări și dezbateri online cu reprezentanți ai conducerii Curții de Conturi, ai Autorității de Audit și ai structurilor de specialitate din instituția supremă de audit.

Mihai Busuioc, președintele Curții de Conturi a României: „Este al patrulea an consecutiv în care Curtea de Conturi a României își arată deschiderea și se implică într-un demers de colaborare cu mediul universitar. Principalul obiectiv al acestor stagii este crearea unor oportunități pentru tânăra generație de a valorifica și de a completa pregătirea academică de care beneficiază cu o experiență concretă în ceea ce privește managementul responsabil al finanțelor publice”.

Curtea de Conturi a României precizează că „rapoartele specifice domeniului de audit public extern au fost un punct esențial în dezbaterile din cadrul stagiului de practică. De asemenea, studenții au fost interesați să aprofundeze proiectele strategice și aspectele juridice care vizează activitatea instituției. Curtea de Conturi dorește continuarea acestor demersuri, în contextul în care dezvoltarea resurselor umane în instituția supremă de audit, prin recrutarea celor mai buni specialiști, este esențială pentru performanța activității.

Peste 90% din personalul Curții de Conturi este absolvent de studii superioare. Cei mai mulți auditori publici externi ai Curții de Conturi sunt licențiați în studii economice, fiind completați de profesioniști în științe juridice, precum și în alte domenii specifice activității instituției. Unii dintre auditorii publici externi dețin și o a doua licență, iar alții sunt în curs de finalizare a unei a doua specializări. Având în vedere proiectele strategice în care Curtea de Conturi s-a angajat, instituția mizează pe o abordare multidisciplinară a componentei de resurse umane”.

Foto: CCR

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Influencerii înlocuiesc familia și prietenii ca sursă de informare pentru investitori 

În fiecare zi, investitorii individuali caută informații despre diferitele...

Calm pe piața cripto după halvingul Bitcoin

Mișcările de pe piața cripto au fost destul de...

Finanțarea companiilor

| de Laurențiu Stan, consultant financiar (foto)