Studiourile Ferentari, susținere socială într-un cartier defavorizat

Date:

Studiourile Ferentari reprezintă o formă de susținere socială dedicată copiilor dintr-una dintre cele mai defavorizate zone din Capitală. Este cauza lunii martie din programul de intervenție socială derulat de Asociația Zi de Bine, prin care oricine poate „să-și doneze” ziua de naștere în sprijinul cauzei sociale a lunii în care e aniversarea lui. Primul susținător în acest fel al cauzei lunii martie este ambasadorul Israelului la București, David Saranga, care și-a donat ziua de naștere. Studioul astfel susținut vizează educația prin teatru, asigurată de o trupă de actori pentru 30 de copii din cartier.

Inițiatorii subliniază că „Trupa de teatru Playhood, coordonată de actorul Ionuț Oprea, s-a născut în urmă cu șapte ani, în cadrul Școlii Generale 136. Playhood a început cu o misiune simplă, de a folosi artele vizuale și ale spectacolului pentru a-i ajuta pe copii să-și dezvolte abilități de bază ca cititul, scrisul și gândirea critică.  De-a lungul timpului, mai mulți copii care s-au antrenat alături de Ionuț Oprea au participat la festivalurile de profil din țară și din afara granițelor, dând replica unor artiști precum Ada Solomon, Radu Jude și mulți alții. Anul trecut, în plină pandemie, Ionuț Oprea și Mădălina Dorobanțu au înființat  Asociația Ferentari, din nevoia de a ține pasul cu succesul și dezvoltarea proiectului Playhood”.

Ionuț Oprea, actor, co-fondator al Asociației Ferentari: „După o lungă călătorie de 7 ani, iată că proiectul mult visat începe să se contureze. În decursul acestei perioade am învățat adevărate lecții de viață și totodată, am văzut cu ochii noștri schimbarea pe care a adus-o Playhood pentru copii din cartierul Ferentari. Este o imensă bucurie pentru mine să văd cum munca lor este apreciată și recunoscută de artiști de top și de mass media și că unii dintre copii chiar au început să primească roluri plătite în diferite producții.  Cu alte cuvinte, abia aștept să țin prima oră de curs direct din Studiourile Ferentari”.

Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, fondatoarele Asociației Zi de Bine: „Fiecare clipă pe care acești copii o petrec în studio, la repetiții și filmări, e o clipă mai mult petrecută departe de stradă și pericolele ei. Fiecare clipă în care se joacă și învață într-un mediu prietenos și încurajator înseamnă o șansă în plus de a ține capul sus și de a face un pas spre o viață mai bună. Noi ne-am propus să fim alături de ei acum, la începuturi, și, de ce nu, să-i aplaudăm într-o zi, când vor urca pe scenele festivalurilor de teatru la care merită să ajungă”.

Suma necesară pentru întregul proiect este de 35.000 de euro, bani cu care se vor realiza renovarea și dotarea studioului și acoperirea costurilor necesare funcționării acestuia până la finalul anului.

Proiectul lunii martie, Studiourile Ferentari, este susținut de partenerii strategici ai Asociației Zi de Bine: Lidl România, Grupul EON România și UniCredit Bank.

Alte metode prin care se poate susține suplimentar cauza asociației:

https://www.zidebine.ro/doneaza

Asociația Zi de Bine reamintește că scopul ei „este acela de a crea comunități, de a sprijini mii de oameni aflați în situații vulnerabile și de a crea notorietate în jurul unor cauze ignorate. Asociația va susține câte un ONG în fiecare lună a anului. Fiecare cauză selectată de Asociația Zi de Bine se adresează unei comunități și se implementează cu ajutorul unui ONG local. Mecanismul de funcționare este unul simplu: la fiecare început de lună se va anunța cauza susținută și se vor descrie nevoia și beneficiarii. La finalul lunii, donatorii vor afla ce s-a întâmplat cu banii și vor fi invitați să vadă rezultatul implicării lor. Dacă aveți un proiect în care credeți dar pentru care nu ați găsit încă finanțare, îl puteți înscrie pe www.zidebine.ro”.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Studiu EY: politici și controverse fiscale – ce ar trebui să aibă în vedere companiile în acest an? 

Reformele fiscale globale implementate de guvernele din întreaga lume...

Rottaprint, investiții de peste 60 milioane euro în 33 de ani de activitate

Compania Rottaprint, prima tipografie flexografică cu acționat 100% românesc,...

Analiză iBanFirst asupra unor eventuale devalorizări competitive în Asia

O analiză făcută de fintech-ul iBanFirst relevă preocupările pieței...