Studiu: românii din diaspora vor cheltui minim 1000 euro pe concediul în țară, vara aceasta, potrivit rudelor și prietenilor de acasă

Date:

86% dintre românii intervievați consideră că prietenii și rudele lor plecate la muncă în afara țării vor petrece vara aceasta concedii în care vor cheltui peste 1000 euro în România, potrivit unui studiu recent realizat de TransferGo.

Astfel, dacă 60% dintre cei intervievați consideră ca bugetul românilor din diaspora se va situa între 1000 și 1500 euro, 26% din respondenții la același studiu TransferGo sunt și mai optimiști, fiind de părere că românii din străinătate vor cheltui chiar și peste 2000 euro pe familie pentru un sejur în România vara aceasta.

Mai mult, datele aceluiași studiu arată că aproape 70% dintre românii chestionați au membri ai familiei sau prieteni care se vor întoarce în țară în această vară și aproape jumătate dintre ei declară că prietenii sau rudele și-au planificat și concediul în România odată cu reîntoarcerea în țara mamă.

Revenirea în țară în lunile de vară, cu precădere în luna august, a românilor plecați la muncă în străinătate este o tendință observată anual, atât de autoritățile române la granițele țării, cât și de noi la TransferGo. Cum anul trecut a fost unul atipic, de excepție, din cauza restricțiilor de circulație internațională, vara aceasta, odată cu relaxarea acestor restricții suntem de părere că vom vedea o reluare a acestui obicei și românii vor veni în număr mare să se bucure de concediu pe meleagurile natale, alături de cei dragi și astfel e firesc să aloce o parte din economiile făcute peste an în acest sens,” a declarat Marius Nedelcu, Chief Marketing Officer, TransferGo.

Conform studiului, 43% dintre români spun că au 1-2 membri ai familiei sau prieteni care vor reveni în România vara aceasta, în timp ce aproape un sfert au mai mult de 3 rude sau prieteni plecați în străinătate despre care știu că se vor întoarce în țară în vacanța de vară.

De asemenea, motivul principal al reîntoarcerii, spun peste 80% dintre români, este revederea familiei și prietenilor rămași în țară, pe care nu au avut posibilitatea de a-i vedea de foarte mult timp, însă 49% dintre aceștia știu deja de la rudele sau cunoștințele lor din diaspora că venirea acasă va coincide și cu petrecerea vacanței în România în această perioadă. 

Nu în ultimul rând, un procent de aproximativ 20% dintre respondenți declară că cei apropiați lor din diaspora și care revin în această vară, vor încerca să își facă un rost în România cu economiile realizate în toată perioada petrecută peste hotare.

Cu toate acestea, aproape jumătate dintre români consideră totuși că diaspora are o contribuție financiară per ansamblu mică sau foarte mică la economia locală, iar 73% dintre români subestimează valoarea reală a sumelor trimise în țară de către conaționalii lor de peste hotare, potrivit unei cercetări comandate de TransferGo și derulate la finalul anului 2020.

TransferGo, compania de transferuri internaționale de bani, a lansat pe 1 decembrie 2020 campania „Valorez pentru România”, pentru a sprijini și promova contribuția românilor din diaspora la dezvoltarea economiei locale, precum și la promovarea imaginii țării pe plan extern. Campania include o petiție online adresată BNR pentru lansarea unei bancnote sau monede de colecție dedicate diasporei, care poate fi accesată aici: link petiție, cât și povești de succes ale românilor de peste hotare care se regăsesc atât pe website-ul campaniei, cât și pe pagina de Facebook TransferGo Romania.

TransferGo este soluția cea mai la îndemână pentru imigranții români care lucrează în străinătate și trimit bani acasă, datorită taxelor mai mici și a eliminării procedurilor birocratice pe care le-ar întâmpina dacă ar apela la bănci.

Pe plan local, TransferGo este prezent din 2015, iar recent compania a raportat o creștere de 50% a fluxului de bani pentru țara noastră în 2020, precum și un grad de utilizare a aplicației de peste 90% la transferurile către România.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate