Susținere pentru schimburi comerciale ale Ucrainei prin transport fluvial și maritim

Date:

Președintele Camerei de Comerţ si Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), Iuliu Stocklosa, a avut o întâlnire, la sediul Camerei, cu delegația Ukrainean Danube Shipping Company din Izmail, condusă de Dmytro Moskalenko, director general, cu participarea diplomaților din Secția economică și comercială a Ambasadei Ucrainei în România, Anna Honcharova, secretar I și Oleg Balika, secretar II.

CCIB informează că, în prima parte a întrevederii, președintele Iuliu Stocklosa „a vorbit despre activitatea Camerei bucureștene, prezentând gama largă de servicii oferite companiilor, inclusiv celor străine, precum și strategia de relaţii externe. Totodată, a subliniat acțiunile de solidaritate ale CCIB, alături de instituțiile statului român, ale organizațiilor neguvernamentale, precum și ale populației țării noastre cu poporul ucrainean în aceste momente dificile. 

La rândul său, Dmytro Moskalenko a făcut o prezentare succintă a companiei pe care o conduce cu menționarea potențialului tehnic și dorinței de cooperare cu firme românești în scopul promovării transportului pe apă, ca cel mai eficient din punct de vedere economic.

În partea a doua a întâlnirii, s-a efectuat un schimb de informații tehnico-economice privind oportunitatea colaborării cu compania ucraineană prin folosirea Portului comercial Sulina (Iuliu Stocklosa fiind președintele Consiliului de administrație), ca punct de transbordare a mărfurilor, în special cereale și ulei alimentar din Ucraina din barje fluviale în nave maritime, precum și produse petroliere necesare economiei ucrainiene din nave maritime în barje.

S-a convenit continuarea dialogului atât la nivelul conducerilor, cât și al specialiștilor celor două companii”.

CCIB subliniază că „Ucraina este un important partener comercial și economic al țării noastre, cu un potențial deosebit de cooperare economică, existând o importantă tradiție în relațiile cu România. In anul 2021, schimburile comerciale bilaterale au înregistrat un volum record de 2,4 miliarde USD, în creștere cu 40,5% față de anul anterior, datorită importului din Ucraiana in valoare de 1,6 miliarde USD (+50%), volum record, în timp ce exportul a fost de numai 0,8 miliarde USD, (+25,5%% faţă de anul 2020). Tendința de majorare a schimburilor comerciale, a continuat în primele 7 luni ale anului 2022, volumul total al comerțului bilateral atingând, la 31 iulie 2022, valoarea de 1,5 miliarde USD (+30,5% față de perioada similară din 2021), din care exportul românesc 0,6 miliarde USD, (+33.6%), iar importul din Ucraina 0,9 miliarde USD (+28,6%)”.

Foto: CCIB

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Metaplanet adoptă bitcoin ca activ strategic de rezervă  

Metaplanet Inc, o companie listată...

Stablecoins pe infrastructura Bitcoin, tot mai aproape de realitate

Stablecoins care rulează pe o infrastructură Bitcoin sunt tot...

Genesis Digital Assets va înființa un centru de minerit Bitcoin în Argentina, alimentat de gaze reziduale

Genesis Digital Assets (GDA), una dintre cele mai mari...

Bitcoin scade din nou la pragul de 60.000 de dolari

Bitcoin nu a reușit să se consolideze pe baza...