Susţinerea industriilor creative în regiunea Nord-Vest

Date:

Proiectul „Creative START – POCU/82/3/7/105021”, derulat de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) în calitate de beneficiar şi de Bolocul Naţional Sindical (BNS) în calitate de partener, a fost lansat la Cluj-Napoca printr-o masă rotundă organizată la Instituția Prefectului județului Cluj (foto CNIPMMR). Proiectul are ca obiectiv „încurajarea antreprenorialului și a ocupării pe cont propriu prin susținerea înființării de întreprinderi în industriile creative în zona urbană din regiunea Nord-Vest” (județele Cluj, Bistrița-Năsăud, Maramureş, Satu Mare, Sălaj, Bihor). La evenimentul de lansare au participat peste 50 de stakeholderi din regiunea Nord-Vest reprezentând mediul de afaceri, instituțiile publice locale, mediul academic, mass-media, precum şi potențiali membri ai grupului țintă, care intenționează să înființeze afaceri în domeniul industriilor creative.

Proiectul, a subliniat Florin Jianu, preşedintele CNIPMMR, „va susține formarea antreprenorială a 600 de persoane, finanţarea a 75 de firme, mentorat pentru cei implicați în proiect. Valoarea adaugată a acestui proiect este dată de parteneriatul dintre cele mai puternice organizații ale partenerilor sociali, forță care se va traduce și printr-o calitate superioară a formării, a mentoratului, precum și a integrării noilor firme în rețelele susținute de cele două organizații. Un alt plus este reprezentat de hub-ul pe care îl vom deschide în proiect, astfel încât toți cei interesați de industriile creative să găsească un sprijin în demararea activității lor.”

La rândul său, Costin Dumitru, preşedintele BNS, a apreciat că „într-o lume a globalizării și digitalizării, industriile creative pot reprezenta o alternativă pentru o ocupare de calitate atât în prezent cât mai ales în viitor! Noile tehnologii, robotizarea, digitalizarea și, nu în ultimul rând, evoluția spectaculoasă a ingineriei genetice vor aduce cu siguranță în anii care vin o presiune uriașă asupra locurilor de muncă în industriile manufacturiere, industriile prelucrătoare și agricultură! Ce punem în loc? Care sunt domeniile ce vor oferi alternative de locuri de muncă? Răspunsul este unul singur: industriile creative!”

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Lansarea unei noi game de PC-uri Maguay

Compania Maguay, caracterizată drept „cea mai veche companie...

Ziua Silvicultorului, marcată de Romsilva și Asociația Administratorilor de Păduri

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva și Asociația...

CCIR și Romanian Board of Trade Toronto susțin parteneriatul economic România-Canada

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR),...

MET România, 15 ani de activitate pe piața locală de energie

Compania MET România, parte a grupului elvețian MET,...