Târg de oferte liceale şi profesionale

Date:

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti în parteneriat cu Primăria Municipiului Bucureşti, prin Centrul de Proiecte şi Programe Educaţionale şi Sportive pentru Copii şi Tineret „Proedus”, organizează în perioada 16-19 mai 2017 Târgul Oferta Educaţională, în vederea admiterii în licee şi în învăţământul profesional.

Evenimentul are loc în Parcul Tineretului, la intrarea dinspre Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai”. În total, sunt disponibile 16.400 de locuri pentru admitere în 587 de clase, după cum a anunţat prof. Florian Lixandru, inspector şcolar general al municipiului Bucureşti. La rândul său, prof. Florin Diaconescu, director al „Proedus”, iniţiator în 1999 al târgului, a precizat că la actuala ediţie este prezentată inclusiv oferta de studii a unor universităţi.

Un element forte al târgului şi, implicit, al admiterii din acest an îl constituie accentuarea apropierii de mediul economic, prin oferta de locuri în învăţământul profesional dual. Camera de Comerţ Româno-Germană (AHK România), împreună cu trei retaileri cu capital german din România, lansează un proiect de formare în învăţământ profesional dual pentru domeniul comerţului în Bucureşti, precum şi la Timişoara, Sibiu, Braşov, Buftea. Oferta totală este de 120 de locuri. Dragoş Anastasiu, preşedintele AHK România, a subliniat în contextul târgului de oferte cerinţa ca mediul de afaceri să se implice mai mult în pregătirea resursei umane pe care o asigură şcoala. O unitate bucureşteană de top care implementează învăţământ profesional dual din anul şcolar viitor, calificarea comerciant-vânzător, este Colegiul Tehnic „Mircea cel Bătrân”, a anunţat prof. ing. Nicoleta Gaidoş, director al colegiului.

De asemenea, ISMB a lansat „Broşura pentru Admiterea în Învăţământul Liceal şi Profesional, inclusiv Dual”, http://ismb.edu.ro, Bucureşti, ediţia 2017, realizată de ISMB prin Comisia de Admitere a Municipiului Bucureşti.

Distribuie:

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Asistență profesionistă pentru Mozaik Investments în achiziția unui pachet minoritar de acţiuni la Untold Universe

Fondul de investiţii Mozaik Investments a beneficiat de asistența...

Colliers: Redresarea pieței de birouri este departe de a se fi încheiat

Cererea totală de închiriere pe  piața de birouri a...