Techsylvania, deschidere spre tehnologiile viitorului

Date:

La Cluj-Napoca s-a desfăşurat cel mai mare eveniment de tehnologie din Europa de Est, Techsylvania ediţia a VI-a, care a curpins conferință, hackathon (orientat către fintech), evenimente tehnice satelit (cu teme de la sport aplicații în neurologie), competiție pentru startup-uri. Au fost peste 3.000 de participanți.

Laureaţii hackathonului sunt: locul I – echipa „Broads”, cu produsul B-PAY, o platforma SaaS care cumulează facturile de utilități și extrage informațiile printr-un API; locul II – echipa „A-Micii”, cu platforma peer-to-peer Leaf, care permite împrumuturi și transferuri de bani; locul III – echipa „Klarnauts”, cu produsul Whisperer, un tool de raportare pentru comercianți.

Competiția Startup Avalanche a fost câştigată de „Patch AI” (foto), cu un asistent virtual pentru pacienții implicați în teste clinice; premiul constă într-o investiție în valoare de 100.000 euro pentru dezvoltarea startup-ului.

Au fost în dialog cu participanţii speakeri de referinţă pentru businessul axat pe tehnologii de vărf: Ion Stoica – Executive Chairman al Databricks (companie evaluată la 2.75 miliarde USD), în dialog cu John Biggs, cunoscut pentru activitatea sa editorială de la Techcrunch; Peter Vesterbacka – creatorul brandului Angry Birds, a prezentat proiectul unui tunel submarin între orașele Helsinki și Tallinn; Matt Michelsen – fondator de companii celebre, consilier de branduri renumite și personalități din showbiz; Tom Mueller – expert în rachete și călătorii cosmice, co-fondator al companiei SpaceX, care a vorbit despre viitorul resurselor naturale și energetice.

Techsylvania 2019 a beneficiat de susținerea asigurată de Primăria Cluj-Napoca, Consiliul Local Cluj-Napoca și Consiliul Județean Cluj.

Distribuie:

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Nestlé, creștere organică de 7,2% în 2023

Grupul Nestlé anunță rezultatele proprii anuale pentru 2023, prezentând...

Strategie de sustenabilitate actualizată la Douglas

Compania Douglas și-a lansat strategia și raportul actualizat „privind...

Descoperă Viitorul Tehnologiei Aerospațiale la FAST Forum! 

Ești fascinat de misterele Universului și de miracolele ingineriei...