Piețele de criptoactive au oscilat spre sfârșitul săptămânii trecute, temerile legate de inflație și cele geopolitice provocând noi scăderi. 

Bitcoin a început săptămâna tranzacționându-se la peste 41.500 de dolari și a urcat joi la un maxim de 45.4678 dolari. Dar, datorită îngrijorărilor reapărute pe piețe în legătură cu tensiunile geopolitice dintre Ucraina și Rusia, prețul s-a diminuat pentru a încheia săptămâna în stagnare. BTC se tranzacționează acum în jurul valorii de 42.000 de dolari.

Între timp, Ether a început săptămâna sub 3.000 de dolari, înainte de a se tranzacționa joi la un maxim de 3.237 de dolari pe platforma eToro. De atunci, prețul a scăzut și se tranzacționează acum în jurul valorii de 2.850 de dolari.

Având în vedere că datele privind inflația sunt probabil acum deja luate în considerare, investitorii vor urmări evoluțiile din Europa de Est. De asemenea, sunt cu ochii pe Fed, care raportează cea mai recentă decizie de politică monetară, mulți anticipând o intervenție mai fermă. 

În timp ce o mare parte din intențiile viitoare ale Fed sunt deja luate în calcul pe piețele de criptoactive, orice indiciu că ar putea acționa mai rapid și mai dur va avea un potențial impact negativ asupra prețurilor.

Modificările privind plățile Apple Play ar putea putea ridica prețul criptoactivelor

În curând utilizatorii Apple Pay ar putea să poată face plăți la comercianți folosind cripto.

Funcția „Tap to Pay”, care urmează să fie lansată, va conține integrarea pentru plăți fără contact de la „Apple Pay, carduri de credit și de debit fără contact și alte portofele digitale”.

Acest lucru deschide în mod direct ușa către potențiale plăți prin portofele de criptoactive, presupunând că Apple nu împiedică în mod deliberat o astfel de opțiune.

Integrarea are implicații enorme pentru cripto. Când PayPal a adăugat integrări cripto în infrastructura sa, a făcut ca piața să explodeze. Infrastructura Apple nu este mai puțin influentă și ar putea face ca prețurile criptoactivelor să explodeze.

Hashrate-ul Bitcoin crește din nou

Hashrate-ul Bitcoin, care măsoară numărul de computere angajate activ în mineritul criptomonedei, a atins un nou maxim istoric, potrivit datelor Blockchain.com.

Hashrate-ul cripto a urcat în mod constant din iulie 2021 și a oscilat puțin, în ciuda scăderilor recente ale prețului bitcoin. Stabilitatea mare a hashrate-ului este un semnal pozitiv că recenta scădere este legată mai degrabă de o incertitudine temporară decât de un angajament pe termen lung din partea unor jucători importanți, precum minerii.

Datele referitoare la hashrate tind să întârzie față de prețul bitcoin, astfel încât este posibil să asistăm la o oarecare scădere dinspre maximele istorice, dar prețul bitcoin este pe cale să recupereze terenul pierdut în ianuarie. 

Poziția hashrate-ului la niveluri atât de ridicate indică faptul că există mai mulți participanți ca oricând în rețea, lucru care va da încredere semnificativă investitorilor pe termen lung.


Gucci cumpără teren în Sandbox Metaverse 

Gucci a cumpărat un teren în Sandbox, un pas important în Metaverse, care ar putea declanșa o succesiune de achiziții de terenuri virtuale de la alte firme de modă.

Achiziția este o mare declarație de intenție din partea brandului de lux și ar putea marca începutul unei curse pentru spațiu în tărâmurile emergente din Metaverse.

Mărcile de lux trebuie să demonstreze că se află în fruntea inovațiilor majore, astfel încât mișcarea Gucci poate fi comparată cu proiecte similare în spațiul NFT. În urma acestei declarații de intenție, este foarte posibil să vedem mai multe mărci de lux călcând pe urmele lui Gucci într-o succesiune rapidă.

Gucci va găzdui experiențe digitale de modă bazate pe „Gucci Vault” în spațiul său Sandbox. Tokenul Sandbox (SAND), care este disponibil pe platforma eToro, a cunoscut o creștere majoră a prețului său începând cu 2020, dar, similar cu restul pieței de criptoactive, a înregistrat scaderi majore în 2022. Tokenul a atins un maxim istoric de 8,25 dolari în noiembrie, dar în prezent se tranzacționează sub jumătate din acest nivel, în jurul valorii de 3,85 dolari.

DISTRIBUIȚI
Simon Peters este analist în domeniul pieței criptoactivelor al platformei de investiții eToro.