TenarisSilcotub acordă 248 de burse Roberto Rocca pentru elevi din licee tehnice

Date:

TenarisSilcotub este consecvent în strategia de sustinere a educației tehnice și premiază, într-o nouă ediție a Programului de Burse Roberto Rocca, elevi care studiază profile tehnice în Zalău, Călărași și Câmpina.

Elevii premiați studiază în cadrul a șapte licee tehnice din judetele Sălaj, Călărași și Prahova. 

„Programul de Burse Roberto Rocca pentru liceenii pasionați de domeniul tehnic deja are tradiție în comunitatea noastră și reprezintă o recunoaștere pentru rezultatele educaționale, dar și consecvența și determinarea elevilor de a-și atinge obiectivele. 30% dintre bursierii  din acest an au mai obținut cel puțin o dată bursa Roberto Rocca, pe perioada liceului”, declară Codruța Hodrea, Community Relations Manager, TenarisSilcotub.  

În acest an au fost premiați 248 de elevi cu performanță ridicată la învățătură, după un procesul de selecție care a  inclus teste de matematică și logică. Comunitatea de bursieri din acest an este formată din 53 de eleve și 195 de elevi care își văd viitorul practicând o meserie tehnică după terminarea liceului sau a unei facultăți de profil.

„Întregul proces de participare la bursele Roberto Rocca, a avut pentru noi doar aspecte pozitive. Elevii au apreciat sprijinul financiar iar câștigarea bursei i-a motivat și responsabilizat pe fiecare dintre ei. Orice sumă în sprijinul educației, în special a celui tehnologic ne ajută să obținem rezultate durabile și să contribuim la viitorul acestor elevi. Năprădean Horațiu, Director Liceul Tehnologic „Gheorghe Pop de Băseşti”

În prezent, în cadrul TenarisSilcotub, 40% din personalul de producție este reprezentat de tehnicieni ce provin de pe băncile liceelor partenere.

„Întregul proces de selecție mi s-a părut foarte bine organizat și ușor de gestionat. Am primit cu multă bucurie vestea că sunt printre câștigătorii bursei. Am folosit suma primită pentru achiziția unui laptop și a unei imprimante, esențiale pentru proiectele școlare. Pe viitor, îmi doresc să obțin o notă bună la bacalaureat, pentru a-mi putea urma visul de a fi student”, adaugă Simina, una dintre câștigătoarele burselor.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Locuri de muncă vacante

Agenții economici din județul Ilfov anunță 2720 de locuri...

Finanțare de 19 milioane euro pentru Mitiska REIM cu asistență asigurată de PeliPartners

PeliPartners anunță că, printr-o echipă coordonată de Carmen Peli,...