TenarisSilcotub, donație de aparate EKG pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău

Date:

Compania TenarisSilcotub a donat Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău zece aparate mobile pentru investigaţii cardiologice de tip EKG, în valoare totală de circa 175.000 de lei.

Ramona Marincaş, consilier de stat în Ministerul Sănătăţii, până de curând director de îngrijiri la spitalul din Zalău, subliniază: „Siguranţa şi confortul pacienţilor sunt două lucruri foarte importante pentru spitalul nostru. În contextul actual, în care se înregistrează o creştere a numărului de cazuri pozitive Covid-19, deplasarea pacienţilor în interiorul spitalului pentru anumite investigaţii presupune un risc. Astfel că cele 10 aparate EKG mobile donate de TenarisSilcotub vor ajuta pacienţii să beneficieze de examinarea EKG direct la pat, în salon, ceea ce va reduce riscul de contaminare şi va crește gradul de confort al pacienţilor”.

Rodica Albert, managerul spitalului: „În numele Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău adresez sincere mulţumiri companiei TenarisSilcotub pentru cele 10 aparate EKG donate spitalului nostru. Cu siguranţă aceste aparate vor aduce un plus de calitate serviciilor pe care le acordăm pacienţilor noştri. Vă mulţumim şi vă asigurăm de întreaga noastră consideraţie”.

Mihaela Popescu, președintele companiei TenarisSilcotub:„Întreaga echipă TenarisSilcotub consideră că educația și sănătatea sunt domeniile de implicare continuă în comunitate. ‘Inima’ sistemului sanitar sunt oamenii care muncesc zi de zi să redea sănătatea pacienților lor. Înțelegem că într-o perioadă de criză este important să fim și mai aproape de ei și ne bucurăm că cele 10 aparate EKG le vor fi  un sprijin real în lupta cotidiană cu boala şi noul coronavirus”.

Importanța donației este accentuată de semnalarea că „unele secții ale SJUZ nu dispuneau de EKG-uri proprii secției, ceea ce obligau pacienţii internați să se deplaseze pentru investigaţiile necesare în ambulator sau alte secţii. Cu noile dotări, care completează aparatura existentă, modul de lucru este mult îmbunătățit: pacientul nu mai trebuie transportat pentru EKG, iar investigația se realizează la patul pacientului.

Noile aparate EKG urmează să fie integrate într-o reţea care va permite înregistrarea digitală a investigaţiilor şi crearea unei arhive electronice, pentru un mai bun management al datelor pacienţilor. Digitalizarea acestor investigații este elementul central al acestui proiect, oferind un mare avantaj cadrelor medicale și pacienților: medicul specialist cardiolog poate interpreta, de la distanță, rezultatul investigației realizate în orice altă secție a spitalului.

Aparatele sunt mobile, uşor de folosit chiar la patul pacientului având o interfață touch screen prietenoasă şi au o memorie de stocare a 120 de investigaţii. Nu în ultimul rând, personalul din secţiilor cărora le-au fost alocate (ORL, Oftalmologie, Ginecologie, Urologie, Nefrologie, Pneumologie, Recuperare, Boli Infecţioase, Medicină Internă şi ATI) a beneficiat de instruire din partea furnizorului”.

TenarisSilcotub accentuează că, „parte a angajamentului său pe termen lung față de comunitatea din care face parte, TenarisSilcotub a contribuit de-a lungul anilor la îmbunătățirea serviciilor medicale și de îngrijire finanțând achiziţii de aparatură, echipamente, servicii şi programe de instruire pentru cadrele medicale din cadrul Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău. În contextul sanitar actual, începând din martie 2020, sprijinul companiei a fost direcționat spre donații de dispozitive medicale și echipamente de protecție pentru cadrele medicale, la nivelul cerut de pandemia Covid-19”.

Tenaris (www.tenaris.com) este recunoscut ca „lider global în producția și furnizarea de produse tubulare și servicii pentru industria energiei și alte aplicații industriale. Listată la bursele de valori din New York, Mexico City și Milano, Tenaris operează o rețea integrată de unități de producție, centre de cercetare, centre de finisare și servicii, cu operațiuni industriale în America de Nord și Sud, Europa, Orientul Mijlociu, Asia și Africa”.

Companie parte din grupul Tenaris, TenarisSilcotub (fb.com/TenarisSilcotub)  este caracterizat drept „cel mai important producător român de țevi fără sudură de diametre mici, utilizate în diverse aplicații din industriile energiei, mecanică și auto. Cu o echipă de peste 1.600 de oameni în România, TenarisSilcotub are unități de producție la Zalău, Călărași și Câmpina. Prin programele de dezvoltare socială, compania investește în educație, sănătate, cultură și protecția mediului”.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Prelungirea plafonării primelor RCA nu este un „medicament minune”

Industria de asigurări a luat nota cu profunda...

Digitalizarea raportărilor fiscale – etapele anului 2024. Ce schimbări apar la e-Factura?

de Victoria Dobre, Senior Manager și Ștefan Machidon,...

Costul proprietății – mai scump din 2025 pentru toți. De ce și cum?

de Alex Milcev, Partener, liderul departamentului Asistență fiscală și...

Criza energetică a Europei a fost învinsă în primul rând datorită, reducerii voluntare a consumului de energie 

În februarie 2024 Comisia Europeană a recomandat statelor membre...