The Power Table – Cum arata rezultatele pe trimestrul III 2020 și cum investim

Date:

Nu mai putin de 14 companii se pregatesc sa vina la Bursa de Valori Bucuresti in perioada urmatoare!

Stefan Musgociu, Specialist Business Development si Marketing la Bursa de Valori Bucuresti

Stefan Musgociu, Specialist Business Development si Marketing la Bursa de Valori Bucuresti a declarat, in exclusivitate, in cadrul evenimentului The Power Table – Cum arata rezultatele pe Trimestrul III si cum investim, ca nu mai putin de 14 companii se pregatesc sa vina la Bursa de Valori Bucuresti in perioada urmatoare!

Pe plasamentele realizate de Laptaria cu Caimac (Agroserv Mariuta) si Safetech, in ultimele 2 luni, reprezentantul Bursei a facut un sumar al companiilor care urmeaza sa le propuna investitorilor de la BVB sa participe la plasamente, atat in obligatiuni, cat si in actiuni:

„Sunt cateva tranzactii care au avut loc deja in ultimele 2 luni. As incepe cu Laptaria cu Caimac, care este un business care are o proveste frumoasa. Din domeniul tehnilogiei avem Safetech, al carei plasament a fost realizat in doar 37 de secunde. IHunt doreste sa vina pe Bursa cu obligatiuni, Alive Capital, un nume nou pe piata, furnizor de energie electrica, doreste deasemenea sa vina cu o emisiune de obligatiuni. Residential Star Invest, o companie activa din domeniul imobiliar, care va functiona ca un REIT, se numara printre acestea. Agricover a anuntat ca doreste sa vina cu o emisiune de obligatiuni in jurul a 40.000.000 Euro, ceea ce ar fi cea mai mare operatiune de acest gen din partea unei companii private, la Bursa de Valori Bucuresti. Elmas, producator de seminte si arahide doreste sa vina din nou in piata cu o emisiune de obligatiuni. Companii de constructii Impact Developer & Contractor a anuntat si ea recent ca doreste sa vina cu o emisiune de obligatiuni cu o valoare intre 6 si 15 milioane de Euro. In fine, Aforti are si ea o oferta de obligatiuni.

Raman in asteptare alte cateva companii – Agroland, 2 Performant, MAM Bricolaj, Nemo Espress, Celinni. In total, ar fi 14 companii care sunt in pregatire”.

Totodata, Stefan Musgociu spune ca o parte dintre aceste companii ar putea veni pe Bursa in perioada imediat urmatoare: „Pana la finalul anului, cu siguranta veti vedea cateva surprize. Si anul trecut, in decembrie a fost o luna plina – veti vedea in curand anunturi din partea mai multor companii. Ma bucura faptul ca avem o trecere de la emisiunile de obligatiuni catre cele de actiuni. Ar mai fi si alte surprize, insa va trebui sa asteptam anuntul oficial”.

Actiunile a 4 companii ar putea intra
la tranzactionare in urmatoarea luna

Desi fereastra de oportunitate se micsoreaza rapid in acest an, Musgociu spune ca, in urmatoarea luna, ar putea intra la tranzactionare nu mai putin de 4 emitenti noi: „In ceea ce priveste companiile care vor veni pe piata de actiuni, vom avea Agroland, care au venit initial cu o emisiune de obligatiuni, dupa care au inteles destul de rapid ca pot sa vina cu actiuni. O alta companie este 2 Performant, care se va lista cat de curand. Speram ca si MAM Bricolaj sa parcurga ultimii pasi pana la listare anul acesta. Si, sa nu uitam de Safetech…”

O crama de vinuri eco, s-ar putea lista
in curand, la Bursa de Valori Bucuresti

Antonio Oroian, Broker, SSIF Goldring S.A.

Vorbind despre companiile pe care SSIF Goldring S.A. le consiliaza in procesul de listare pe Piata de capital romaneasca, Antonio Oroian a vorbit despre apropiata listare 2Performant, dar si despre discutii avansate cu alte 2 societati.

Brokerul a declarat, in exclusivitate, in cadrul evenimentului online The Power Table – Cum arata rezultatele financiare pe Trimestrul III si cum investim, organizat de BVBescu.ro, ca SSIF-ul se afla in discutii avansate cu o crama de vinuri eco, pentru a o aduce in randul actiunilor listate la BVB:

„Listarea 2 Performant este asteptata pentru prima jumatate a lunii decembrie. Sunt discutii avansate si pentru o listare de e-bonds, convertibile in actiuni, ale unui distribuitor de energie, cu scopul dezvoltarii productiei de energie din surse regenerabile, in special eoliana si pe partea de panouri fotovoltaice. Tot in discutii avansate suntem si cu o crama de vinuri eco, care doreste o majorare de capital social, cu listarea ulterioara a acestor actiuni pe Bursa.”

Oroian nu a dorit sa faca publice numele celor 2 companii, motivand ca informatiile nu sunt publice, in acest moment.

Evenimentul poate fi urmarit pe canalul de youtube al organizatorilor:

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic 

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe...

HIDROELECTRICA: Barajului Izvorul Muntelui – în perfectă siguranță după seism

În data de 28 martie 2024, în regiunea Moldova,...

Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului

de Denisa Simion (foto), Manager, Consultanță Financiară, Servicii Corporate...

OMNIASIG a plătit daune în baza polițelor de sănătate aproximativ  47 milioane de lei în 2023

OMNIASIG Vienna Insurance Group a plătit pentru cele aproximativ...