Tinerii inactivi pe piața muncii din România vor fi sprijiniți de proiectul INTESPO

Date:

Proiectul INTESPO – Înregistrarea Tinerilor în Evidenţele Serviciului Public de Ocupare, prin care se vor aloca peste 47 de milioane de euro din fonduri europene pentru sprijinirea tinerilor inactivi să intre pe piaţa muncii, a fost aprobat de către Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Capital Uman, potrivit Ministerului Muncii.

În proiect vor fi vizaţi în special tinerii cu nivel scăzut de competenţe şi care au dificultăţi în a se integra social.

„Proiectul vizează creşterea numărului de tineri inactivi NEETs (Not in Education, Employment or Trening) înregistraţi la Serviciul Public de Ocupare (SPO), precum şi identificarea altor cel puţin 200.000 tineri NEETs inactivi, cu vârsta între 16-24 neînregistraţi la SPO”, declară reprezentanții Ministerului Muncii.

De asemenea, prin intermediul acestui proiect vor fi identificaţi, cel puţin 160.000 de tineri care vor fi înregistraţi la SPO şi vor beneficia de informare şi consiliere profesională, urmând să fie îndrumaţi către un domeniu care li se potrivește.

„În prezent, ei nu vin din proprie iniţiativă către SPO, în vederea înregistrării, însă experienţa proiectelor deja derulate arată că apropierea de ei este fundamentală pentru atragerea lor în orice programe viitoare, întrucât anulează şi blocajul generat de mijloacele financiare reduse sau inexistente pentru mulţi dintre ei, necesare pentru a ajunge la SPO”, explică Ministerul Muncii.

Proiectul are o durată de implementare de 48 luni şi un buget de 47.474.754,5 de euro.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Abonamentele Netflix bazate pe reclame sunt profitabile

Netflix este incontestabil numărul unu în sectorul divertismentului. Cele...

Consiliul Național al IMM susține orientările politice ale Ursulei von der Leyen

Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din...