Toate pădurile administrate de Romsilva sunt certificate

Date:

Toate pădurile proprietate publică a statului administrate de Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva sunt certificate, din decembrie 2023. Certificarea managementului forestier, explică directorul general al Romsilva, Daniel Nicolăescu, „reprezintă garanţia că pădurile respective sunt gestionate durabil, conform celor mai stricte standarde şi norme internaţionale din silvicultură, şi că lemnul pus pe piaţă are provenienţa certă şi legală. Respectarea standardelor managementului forestier este verificată anual prin misiuni de audit în teren, efectuate de specialiştii unui organism de certificare”.

Directorul general Daniel Nicolăescu reamintește iniţiativa anunțată cu un an în urmă, în decembrie 2022, ca în anul 2023 toate pădurile proprietatea publică a statului să fie certificate: „La acea dată, 80% din pădurile proprietatea publică a statului erau certificate FSC (Forest Stewardship Council). Vă aduc la cunoştinţă că ne-am îndeplinit acest obiectiv. În prezent, Romsilva are certificate toate pădurile proprietatea publică a statului. 80% sunt certificate FSC, iar 20% pe sistem PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification. Certificarea managementului forestier în sistemul PEFC a avut loc după ce în ultimele şase luni s-au desfăşurat mai multe misiuni de audit efectuate de către un prestigios organism de certificare din Marea Britanie. Astfel, începând cu luna decembrie a acestui an, întregul fond forestier proprietatea publică a statului beneficiază de certificarea managementului forestier în cele două standardele consacrate la nivel international.”

Certificarea pădurilor se reînnoiește la cinci ani. Vizite pentru verificarea fiecărui certificat deţinut se efectuează anual. Romsilva deține în prezent șapte certificate FSC.

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva subliniază că „administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile ţării, şi asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate. De asemenea, Romsilva administrează 22 de parcuri naţionale şi naţionale, precum şi 12 herghelii de stat”.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

CCIR reprezintă România în cel mai important for de conducere al organizației mondiale a camerelor de comerț

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR),...

Tesla în căutare de clienți și de identitate, în timp ce concurența crește

Tesla este cea mai valoroasă companie auto din lume...

Wolf Theiss a asistat AIRSOL în legătură cu achiziția MedAir Oxygen Solution

Biroul Wolf Theiss din București a asistat AIRSOL S.r.l.,...