Transavia, premiu pentru Inovație în Sustenabilitate

Date:

Proiectul „De la bob la furculiță și «înapoi»”, dezvoltat și implementat de compania Transavia, recunoscută drept „liderul industriei avicole din România”, a obținut locul I la categoria Inovare în Sustenabilitate în Gala Companiilor Sustenabile, Romanian CSR Awards. Au participat cele mai importante companii care activează în diverse sectoare și care își asumă angajamentul față de responsabilitatea socială și de mediul înconjurător.

După cum subliniază Transavia, proiectul „a convins juriul de specialiști prin abordarea integrată și inovatoare a practicilor sustenabile, concentrându-se pe valorificarea produselor secundare într-un mod circular și durabil, datorită căruia se evită producerea de deșeuri”.

Theodora Liteanu-Popa, vicepreședinte Transavia: „Suntem mândri că acțiunile concrete ale echipei Transavia prin care protejăm mediul au fost recunoscute din nou, în cadrul celei de a XII-a Gale a Companiilor Sustenabile, Romanian CSR Awards. Locul I în categoria Inovare în Sustenabilitate demonstrează că acțiunile noastre au convins juriul prin abordarea 100% integrată și circulară a lanțului de producție, de la bob la furculiță și «înapoi», având ca rezultat reciclarea 100% a produselor secundare. Transavia continuă să demonstreze că sustenabilitatea și succesul economic pot merge mână în mână, in timp ce angajamentul nostru față de oameni, mediu, animale și comunități rămâne neschimbat. Prin aceste bune practici sperăm să inspirăm și alți jucători care să acționeze în acest mod durabil, prin care mediul și comunitățile sunt protejate.

Reinvestim constant profitul realizat și reușim astfel să creștem eficiența operațiunilor noastre și să ne reducem amprenta ecologică. Prin valorificarea integrală a resurselor disponibile evităm generarea de deșeuri și asigurăm un lanț circular de producție, de la bob la furculiță și «înapoi», contribuind astfel la un mediu mai curat și la un viitor mai sustenabil pentru toți.”

Transavia precizează că, în 2023, „a pus în funcțiune cea mai modernă fabrică de făinuri proteice, datorită căreia toate subprodusele din lanțul tehnologic, care nu sunt destinate consumului uman, sunt procesate și utilizate, fără a produce, practic, deloc deșeuri. Noua fabrică de Făinuri Proteice permite reciclarea completă a țesuturilor animaliere, de la incubație până la abatorizare, asigurând un lanț circular de producție”.

De asemenea, Transavia „se îngrijește și ca nămolurile din stațiile proprii de epurare a apelor și așternutul din fermele de creștere să fie utilizate, după o pregătire tehnologică corespunzătoare, ca îngrășământ natural în fermele vegetale, reducând semnificativ folosirea fertilizatorilor chimici și protejând biodiversitatea. Totodată, prin strategia durabilă și prin acțiunile implementate, Transavia reușește să protejeze atât mediul, prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, cât și biodiversitatea, datorită utilizării în proporție masivă a îngrășământului organic și, implicit, reducerii utilizării îngrășământului chimic. În plus, sunt economisite resurse, noua fabrică de făinuri proteice utilizând mai puțin gaz decât în cazul incinerării produselor rezultate din lanțul tehnologic.

Prin modelul său de afacere unic în regiune, Transavia deține și integrează vertical întreaga sa operațiune, asigurând calitatea, siguranța și durabilitatea pe întreg lanțul de producție, de la bob la furculiță «și înapoi». Această abordare strategică permite liderului pieței de carne de pui să înregistreze progrese notabile în ceea ce privește obiectivele sale strategice de sustenabilitate, pe toți cei patru piloni strategici: producție responsabilă, grijă față de mediu, responsabilitate față de angajați, implicare cu impact social”.

Transavia reamintește că „publică Rapoarte de Sustenabilitate încă din 2019, detaliind în mod transparent rezultatele activităților în relație cu toate etapele lanțului valoric, conform modelului 100% integrat al afacerii Transavia: de la producția cerealelor la bunăstarea animalelor, de la certificarea produselor la procesarea și distribuția acestora și până la managementul apei, al energiei și al deșeurilor.

Transavia este singura companie cu capital 100% românesc care și-a asumat standardele pentru a fi co-semnatară a Codului de Conduită al UE cu privire la Practicile Responsabile Comerciale și de Marketing în Sectorul Alimentar”. 

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Finanțarea companiilor

| de Laurențiu Stan, consultant financiar (foto)

ANAF a demarat proceduri de control privind raportarea „Country-by-Country”

| de Adrian Rus, Partener, liderul departamentului Prețuri de transfer, EY România, Georgiana Bizdrigheanu, Senior Manager, Prețuri de transfer, EY România și Victor Bozdog, Avocat, Manager, Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL

Scăderea investițiilor în inovare ale mediului de afaceri

Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din...