Transelectrica și Moldelectrica semnează contractul care face posibile schimburile comerciale de energie electrică între România și Republica Moldova

Date:

Operatorii de Transport și de Sistem (OTS), Transelectrica și  Moldelectrica (Operatorul de Transport și de Sistem din Republica Moldova), au semnat  astăzi contractul care va permite alocarea de capacitate pentru schimburile comerciale de  energie electrică pe linia de interconexiune între România și Republica Moldova.  

Prin colaborarea susținută a celor doi Operatori de Transport și de Sistem în vederea unui  acord comun care se va concretiza prin alocarea de capacitate de interconexiune, va exista  un flux dinamic al tranzacțiilor de energie electrică între participanții la piața de energie din  România și cei din Republica Moldova.  

Schimburile comerciale de energie electrică cu Republica Moldova vor începe imediat după  finalizarea întregului proces care implică armonizarea detaliilor tehnice și aspectelor  comerciale. Astfel, primele tranzacții de energie electrică între România și Republica  Moldova sunt estimate pentru luna octombrie a acestui an.  

Realizarea cu succes a procesului de comercializare a energiei electrice pe interconexiunea  între România și Republica Moldova reprezintă un angajament de susținere între cei doi  Operatori de Transport și de Sistem și, de asemenea, contribuie la dezvoltarea și buna  funcționare a pieței de energie la nivel european.  

În 16 martie 2022 s-a realizat sincronizarea cu succes a sistemelor electroenergetice din Ucraina și Republica Moldova cu sistemul electroenergetic european. 

Distribuie:

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Hidroelectrica semnează cu UCMR pentru transferul de afacere 

Hidroelectrica a semnat astăzi contractul cadru pentru transferul de...

Leonardo Badea (BNR): Reforma guvernanței economice europene – implicații pentru România

În peisajul economic al ultimilor ani, marcat de niveluri...

Utilizarea stimulentelor fiscale: ce oferă România, Polonia, Republica Cehă și Ungaria?

de Răzvan Ungureanu (foto), Director, Impozite Directe, EY România...