Tranzacții de birouri de 610 milioane euro în 2018 în București  

Date:

Echipa de Real estate a societăţii de avocatură PeliFilip anunţă că potrivit unei centralizări proprii, tranzacțiile imobiliare înregistrate în București în sectorul birourilor s-a situat la o valoare totală de aproximativ 610 milioane euro. În aproximativ 80% din aceste tranzacții (483 milioane euro), asistenţa clienților a fost asigurată de echipa PeliFilip. De asemenea, pe piața clădirilor închiriate, caracterizate printr-un „mix bun de chiriași și care sunt bine poziționate”, PeliFilip a asistat clienți la închirierea a 110.000 mp, ceea ce reprezintă aproximativ 46% din totalul de 240.000 mp contractelor de închiriere în Bucureşti semnate pe segmentul respectiv.

Oana Bădărău (foto), Head of Real Estate PeliFilip, ne oferă o caracterizare la zi a pieţei: „Segmentul birourilor și-a continuat ascensiunea, fiind vedeta pieței imobiliare românești în 2018. A fost un an bun și pentru echipa noastră, PeliFilip a asistat clienți în primele patru  tranzacții încheiate pe segmentul de birouri (după valoare). Anticipăm o creștere moderată, dar constantă a pieței în perioada următoare. Volumul pe piața tranzacțională va depași nivelul anului 2018, întrucât deja sunt mai multe proiecte de vânzare, pentru care un număr de investitori au manifestat interes.

Pe segmentul închirierilor de birouri, în 2019 vom asista la o aglomerare a proiectelor livrate. De asemenea, activitatea de anul trecut demonstrează că piața de birouri din principalele orașe regionale  (Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, Brașov) devine din ce în ce mai atractivă, atât pentru dezvoltatori, cât și pentru ocupanții spațiilor de birouri. Suprafețele mari vor continua să fie închiriate cu 1-2 ani înainte de livrare, astfel încât produsul final să fie construit după dorințele chiriașului și costurile să fie optimizate”.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Abonamentele Netflix bazate pe reclame sunt profitabile

Netflix este incontestabil numărul unu în sectorul divertismentului. Cele...

Consiliul Național al IMM susține orientările politice ale Ursulei von der Leyen

Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din...