Inovaţia artistică, turismul, valorificarea patrimoniului cu profit economico-social şi cultural se regăsesc în festivalul dedicat artelor contemporane ICon Arts Transilvania, care îşi desfăşoară ediția a XVII-a în perioada 22 iulie-10 august în bisericile fortificate, conacele istorice și grădinile cetăților din Alma Vii, Biertan, Criț, Dealu Frumos, Mălăncrav, Mediaș, Meșendorf, Râșnov, Richiș, Sibiu, Sighișoara, Viscri. Organizator este Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR) prin programul „Oportunități la tine acasă” de susţinere a tinerilor muzicieni pentru afirmare în România; unele evenimente din program fac parte din proiecte culturale cofinanțate de AFCN și de Primăria Municipiului Sibiu.

Deschiderea are locluni, 22 iulie, ora 19.00, la Mediaş, biserica evanghelică Sfânta Margareta – concert cu lucrări vechi de compozitori transilvăneni descoperite recent, în dialog cu mari creații ale muzicii baroce, interpretate de ansamblul Musica Ricercata, soprana Rodica Vică, dirijor Gabriel Bebeșelea, inițiatorul proiectului Musica Ricercata și al conceptului muzical „BaRockIN’ Transylvania”.

Vor urma concert în primă audiție la Biertan, concertul de jazz „Un american la Paris – și la Viscri”, operă la biserică fortificată din Richiș, teatru la Alma Vii, concert la patru violoncele la Criț, spectacol de teatru-jazz rezultat al laboratorului creativ.

Programul complet este disponibil pe www.iconarts.ro și pe pagina de Facebook ICon Arts, iar intrarea va fi liberă, recomandată fiind rezervarea la adresa reservations@iconarts.ro.

DISTRIBUIȚI