Turism, artă, comunitate locală, la ICon Arts Transilvania

Date:

Inovaţia artistică, turismul, valorificarea patrimoniului cu profit economico-social şi cultural se regăsesc în festivalul dedicat artelor contemporane ICon Arts Transilvania, care îşi desfăşoară ediția a XVII-a în perioada 22 iulie-10 august în bisericile fortificate, conacele istorice și grădinile cetăților din Alma Vii, Biertan, Criț, Dealu Frumos, Mălăncrav, Mediaș, Meșendorf, Râșnov, Richiș, Sibiu, Sighișoara, Viscri. Organizator este Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR) prin programul „Oportunități la tine acasă” de susţinere a tinerilor muzicieni pentru afirmare în România; unele evenimente din program fac parte din proiecte culturale cofinanțate de AFCN și de Primăria Municipiului Sibiu.

Deschiderea are locluni, 22 iulie, ora 19.00, la Mediaş, biserica evanghelică Sfânta Margareta – concert cu lucrări vechi de compozitori transilvăneni descoperite recent, în dialog cu mari creații ale muzicii baroce, interpretate de ansamblul Musica Ricercata, soprana Rodica Vică, dirijor Gabriel Bebeșelea, inițiatorul proiectului Musica Ricercata și al conceptului muzical „BaRockIN’ Transylvania”.

Vor urma concert în primă audiție la Biertan, concertul de jazz „Un american la Paris – și la Viscri”, operă la biserică fortificată din Richiș, teatru la Alma Vii, concert la patru violoncele la Criț, spectacol de teatru-jazz rezultat al laboratorului creativ.

Programul complet este disponibil pe www.iconarts.ro și pe pagina de Facebook ICon Arts, iar intrarea va fi liberă, recomandată fiind rezervarea la adresa [email protected].

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Lansarea unei noi game de PC-uri Maguay

Compania Maguay, caracterizată drept „cea mai veche companie...

Ziua Silvicultorului, marcată de Romsilva și Asociația Administratorilor de Păduri

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva și Asociația...

CCIR și Romanian Board of Trade Toronto susțin parteneriatul economic România-Canada

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR),...

MET România, 15 ani de activitate pe piața locală de energie

Compania MET România, parte a grupului elvețian MET,...