Turism şi cros printre dinozauri

Date:

Industria turismului se dezvoltă în Geoparcul Dinozaurilor (Ţara Hațegului), sit UNESCO administrat de Universitatea din București. Dimensiunea economică este întregită de activitatea ştiinţifică prin noul proiect „Danube GeoTour”, care „urmărește punerea în valoare a patrimoniului geologic pentru dezvoltarea turismului sustenabil și inovator în geoparcurile din țările dunărene”.

 

Proiectul are ca obiectiv „valorizarea excepționalelor resurse naturale și de patrimoniu ale geoparcurilor, prin dezvoltarea turismului durabil cu impact negativ minim asupra mediului”. Partenerii urmăresc „să consolideze cooperarea între regiunile și geoparcurile din țările aflate de-a lungul Dunării. În acest sens va fi dezvoltat un produs turistic comun, inovator care să promoveze conceptul de geoparc și să atragă cât mai mulți turiști”. Vor fi realizate geoproduse dezvoltate pe două direcții majore: „geocultură” (geoartă, geoalimente, geoarheologie, geobijuterii etc,) și „geoactivități” în natură (geociclism, geohiking, georafting etc.).

 

Inițiatorul proiectului este Geoparcul UNESCO Idrija din Slovenia, prin  Heritage Centre Idrija. Partenerii sunt din Slovenia, Ungaria, Austria, Croația, Republica Cehă, România, Slovacia, Finlanda, Portugalia, Franța. reunind geoparcuri, parcuri naturale și universități din țările dunărene dar și din Rețeaua Europeană a Geoparcurilor. De asemenea, proiectul beneficiază de sprijinul Rețelei Globale a Geoparcurilor, ca partener. Cofinanțarea este asigurată prin Programul european transnațional Dunărea (Interreg – Danube Transnational Programme).

 

Tot în Geoparcul Dinozaurilor, sâmbătă, 29 aprilie 2017, se desfăşoară Crosul Cetății Regale a Hațegului, 8 km, organizat de Voluntarii pentru Geoparc, în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Hunedoara, Colegiul Naţional „I.C. Brătianu” Haţeg și Primăria Oraşului Haţeg. Noutatea ediției (a treia) constă în organizarea a două probe distincte: amatori și profesioniști. Înscrierile se fac până pe 9 aprilie, nu se percep taxe.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Abonamentele Netflix bazate pe reclame sunt profitabile

Netflix este incontestabil numărul unu în sectorul divertismentului. Cele...

Consiliul Național al IMM susține orientările politice ale Ursulei von der Leyen

Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din...