Twispay își propune dublarea numărul de angajați față de 2021

Date:

Instituția financiară Capital Financial Services SA, care operează sub brandul Twispay, anunță mutarea într-un nou sediu în București, în incinta Crystal Tower, clădirea de birouri clasa A, pe bulevardul Iancu de Hunedoara: „Spațiul, care se întinde pe o suprafața de peste 1,000 de metri pătrați utili, a fost amenajat pentru a reflecta viziunea și spiritul inovator al companiei de fintech, ce face parte din rețeaua Elrond. 

Conceput alături de designerul Alina Stoian, fondator 2Deco Studio, actualul sediu Twispay pune la dispoziția angajaților birouri personalizate, cu identitate proprie, în linie cu nevoile de colaborare și securitate ale diferitelor departamente. Astfel, birourile beneficiază de zone comune, amenajate pentru echipele de dezvoltare, de spații private, săli de întâlnire, precum și de zone cu acces limitat, create pentru profesioniștii de compliance”. 

Augustin Dobre, CEO Twispay: „Twispay a pornit ca un disruptor al industriei regionale de fintech, un start-up fondat în România, care și-a propus să revoluționeze felul în care banii circulă în lume. Faptul că, în 5 ani, am trecut de la câțiva angajați, la o echipă de aproape 40 de profesioniști este un semn de maturizare atât pentru compania noastră, cât și pentru piața locală de fintech. Continuăm această creștere și ne propunem să încheiem 2022, cu peste 50 de angajați, care să lucreze atât în biroul din București, cât și remotely.”

Fintech-ul, o industrie în creștere în România

Twispay subliniază că, „așa cum arată și studiile Asociației Române pentru Antreprenoriat și Tehnologie, pandemia a accelerat creșterea sectorului de fintech în România, în concordanță cu dezvoltarea comerțului online. În prezent, comparativ cu celelalte startupuri, companiile din zona de tehnologie financiară se disting drept cei mai mari angajatori, asigurând 35.2% din locurile de muncă existente în companiile de tehnologie, la început de drum. 

La finalul lui 2022, cel mai mare segment al industriei naționale de fintech va fi cel al plăților digitale, a căror valoare totală de tranzacție va depăși 8,99 miliarde de dolari, conform estimărilor Statista, compania germană specializată în cercetări de piață. Mai mult, numărul de utilizatori care fac plăți digitale va crește la 11,15 milioane, până la sfârșitul anului 2027, arată aceeași sursă. 

Raportul companiei germane estimează că, în România, și segmentul neobancar se va dezvolta în următoarea perioadă și că va crește cu peste 43% în 2023, comparativ cu 2022, în timp ce media tranzacțiilor anuale per utilizator va depăși 16.730 de dolari, la finalul acestui an. 

Sectorul de fintech contribuie semnificativ la produsul intern brut al României, dar și la creșterea accesului populației la servicii financiare. Faptul că țara noastră beneficiază de peste 27 milioane de conexiuni la Internet, un grad de penetrare de aproape 97% al utilizării dispozitivelor de tip smart phone, în rândul populației cu vârste cuprinse între 16 și 64 de ani și cu acces la Internet, și de una dintre cele mai bune viteze de internet din Europa a transformat zona de fintech într-unul dintre sectoarele cu cea mai rapidă creștere”. 

Augustin Dobre conchide: „Toate acestea, coroborate cu nivelul înalt de expertiză al dezvoltatorilor au făcut din țara noastră un pol de atracție pentru fondurile de investiții regionale și un bun partener pentru companiile cu prezență internațională. România nu mai reprezintă doar locul de externalizare a operațiunilor IT. Începem să ne poziționăm ca un incubator relevant la nivel regional.”

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic 

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe...

HIDROELECTRICA: Barajului Izvorul Muntelui – în perfectă siguranță după seism

În data de 28 martie 2024, în regiunea Moldova,...

Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului

de Denisa Simion (foto), Manager, Consultanță Financiară, Servicii Corporate...

OMNIASIG a plătit daune în baza polițelor de sănătate aproximativ  47 milioane de lei în 2023

OMNIASIG Vienna Insurance Group a plătit pentru cele aproximativ...