UBER nici nu s-a instalat bine pe piață, iar TESLA îi promite concurență. Iată ce serviciu se pregătește să lanseze Elon Musk!

Date:

Pe fondul din ce în ce mai agresiv de concurență între serviciile de taximetrie și UBER, Elon Musk iese în fața presei cu o declarație șoc. Acesta promite că până în anul 2020 va revoluționa cu totul piața de rent a car, taxi și piața serviciilor de transport persoane.

 

Acesta dorește să realizeze primul taxi – robot, iar împreună cu specialiștii de la Tesla, susține că acest serviciu va fi disponibil deja pentru lansarea în USA, începând cu anul 2020.

 

Unii specialiști în domeniul auto și
al tehnologiei tind să contrazică Tesla

Cu toate că Elon Musk a ieșit luna trecută în fața presei cu această știre bombă, profesorul Mary Cummings, specialist în studii tehnologice auto la Universitatea Duke, consideră că toată această veste este un PR stunt, o mascaradă pe care Tesla o folosește pentru a-și promova serviciile.

 

Ba mai mult, Cummings insistă că știrea a fost făurită special pentru a distrage atenția de la pierderile suferite de Tesla în ultimul trimestru. În ultimele luni Tesla a pierdut peste 700 milioane de dolari, nereușind pe piață cu unul dintre cele mai noi modele lansate, scrie revista The Verge.

 

Cu toate acestea, CEO-ul Tesla, Elon Musk, consideră că până la finalul anului 2020 serviciul său automatizat de ROBO-TAXI va fi gata de implementat și probabil în USA va fi făcut funcțional.

 

Acesta spune că mașinile înrolate în acea flotă vor putea să se conducă singure, fără nicio limitare, oriunde în orașe. Musk consideră că singurul impediment în a transforma acest vis în realitate poate fi legislația americană. Este clar că aprobarea legală pentru a introduce în trafic aceste mașini automate va dura o veșnicie, însă asta nu îl va împiedica să lanseze serviciul.

 

În Arizona există deja o zonă unde s-au încercat astfel de teste, specialiștii Waymo producând modele de mașini care se conduc singure încă din 2018. Însă serviciul nu acoperă decât o rază de 100 mile, iar vehiculele nu sunt încă în deplin stadiu al robotizării, oferind un șofer de siguranță, care poate prelua oricând controlul în situații limită.

 

Ce tehnologie va folosi Tesla pentru a realiza acest serviciu?

Ca principal avantaj față de concurență, declara Elon Musk, Tesla nu folosește tehnologia LIDAR – bazată pe pulsuri de lumină care atenționează când alte obiecte se apropie sau se află la mică distanță de automobil. Tesla folosește în schimb camere video de foarte mare performanță și radare, iar automobilele vor fi dotate cu senzori ultrasonici.

 

Acestea oferă o viziune mult mai amplă asupra suprafețelor și o tehnologie diversă, foarte ușor de adaptat la detectarea oricăror tipuri de probleme, spune Musk.

 

Această idee a fost prezentată și de reprezentantul Tesla din cadrul sectorului de AI – Inteligenta Artificiala, Andrej Karpathy. Acesta a spus că, la momentul actual, radarele și camerele foto utilizate de către Tesla sunt de cea mai înaltă calitate și reflectă cea mai performantă metodă de orientarea, care ar putea ajuta automobilele să se conducă singure.

Știre preluată de aici

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Lansarea unei noi game de PC-uri Maguay

Compania Maguay, caracterizată drept „cea mai veche companie...

Ziua Silvicultorului, marcată de Romsilva și Asociația Administratorilor de Păduri

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva și Asociația...

CCIR și Romanian Board of Trade Toronto susțin parteneriatul economic România-Canada

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR),...

MET România, 15 ani de activitate pe piața locală de energie

Compania MET România, parte a grupului elvețian MET,...