UCCBR, 25 de ani de activitate organizațională în domeniul diplomației comerciale bilaterale

Date:

În data de 30 septembrie 2020, Uniunea Camerelor de Comerț Bilaterale din România  a sărbătorit la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” împlinirea a 25 de ani de activitate organizațională în domeniul diplomației comerciale bilaterale. La eveniment au participat zeci de diplomați, atât români cât și străini, reprezentanți ai autorităților, importanți oameni de cultură și de afaceri.

Evenimentul a fost deschis de către Președintele UCCBR prof.univ.dr. Nasty Vlădoiu care a înmânat 25 de decorații unor personalități reprezentative, ca recunoaștere a contribuției remarcabile și a serviciului meritoriu oferit în promovarea diplomației comerciale bilaterale.

Prima decorație a fost oferită doamnei Conf. univ. dr. Paula Popoiu – Directorul general al Muzeului Național al Satului. Cu acest prilej, prof.univ.dr. Nasty Vlădoiu a amintit de prima vizită în România a unui prim-ministru din Țara Soarelui Răsare, Shinzo Abe.

Următoarea decorație a fost oferită  în numele E.S. Oleksandr Bankov – Secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei care a trimis și un mesaj de felicitare cu ocazia aniversării a 25 de ani de la înființarea UCCBR.

©UCCBR

Din partea Ministerului Economiei, a participat domnul Liviu Rogojinaru, Secretar de stat, care a primit decorație atât în nume personal cât și pentru dl. Conf. univ. dr. Virgil Popescu – Ministrul Economiei care nu a putut fi prezent la eveniment. Acesta a fost urmat de mai mulți ambasadori din: Serbia, Chile, Slovenia, Coreea de Sud, Algeria, Macedonia de Nord,  Moldova.

E.S. Jiang Yu – Ambasador al Republicii Populare Chineze în  România nu a putut fi prezentă la eveniment, Președintele UCCBR citind mesajul de felicitare transmis de către E.S.

Dr. Aurel Vainer – Președintele Federației Comunităților Evreiești din România a fost la rândul său premiat, felicitând atât pe dl. președinte fondator Jose Iacobescu, cât și pe președintele Nasty Vlădoiu care au demonstrat că proiectul este un real succes dovedit prin longevitatea sa. Acesta a fost urmat de dl. Jose Iacobescu – președintele fondator al UCCBR care a fost decorat în semn de recunoaștere și apreciere pentru inițiativa înființării UCCBR.

La rândul său, dl. Jose Iacobescu a înmânat președintelui UCCBR prof.univ.dr. Nasty Vlădoiu decorația UCCBR în semn de recunoaștere a întregii activități și a recunoașterii contribuției în ceea ce privește dezvoltarea sistemului cameral bilateral din România (crearea Camerelor de Diplomație Comercială, a Institutului de Drept Internațional Economic și Diplomație Comercială etc.)

Mai multe detalii pe site-ul evenimentului: http://www.uccbr.ro/aniversare-25/

Distribuie:

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate