Un nou capitol al cooperării România-Kazahstan

Date:

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București (CCIB) a participat la masa rotundă organizată de MEPEI (The Middle East Political and Economic Institute) și EuroDefense România în parteneriat cu Ambasada Republicii Kazahstan în România. Evenimentul a fost moderat de președintele MEPEI, Flavius Caba-Maria. Au participat ambasadorul Republicii Kazhstan în țara noastră, Ali Yerlik, precum și personalități ale societății românești, reprezentanți ai mediului academic, cercetători, analiști, diplomați de carieră, membrii ai cercurilor de afaceri, media etc. 

CCIB subliniază că, „mulțumind organizatorilor pentru invitația de a fi prezenți la un eveniment cu participare selectă, președintele Iuliu Stocklosa s-a referit la locul Kazahstanului între partenerii  comerciali și economici ai țării noastre, potențialul economic al celor două economii, insuficient folosit în cadrul relațiilor bilaterale, dorința CCIB de a promova în rândul membrilor săi și în general al mediului de afaceri bucureștean oportunitățile existente si cele diseminate prin intermediul Secțiilor economice ale ambasadelor celor două țări din capitalele acestora, inclusiv pe baza Acordurilor dintre Camera din București și structurile similare din Astana și Almaty”.

Iuliu Stocklosa: „În opinia mea, România poate fi mai prezentă pe piața R. Kazahstan cu produse și servicii, din industriile de petrol și gaze, dar și din alte alte sectoare ale economiei, rolul nostru al camerelor de comerț fiind de a promova exportul și în acest mod de a reduce debalanța comercială nefavorabilă țării noastre urmare importurilor de hidrocarburi din această țară.” 

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Lansarea unei noi game de PC-uri Maguay

Compania Maguay, caracterizată drept „cea mai veche companie...

Ziua Silvicultorului, marcată de Romsilva și Asociația Administratorilor de Păduri

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva și Asociația...

CCIR și Romanian Board of Trade Toronto susțin parteneriatul economic România-Canada

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR),...

MET România, 15 ani de activitate pe piața locală de energie

Compania MET România, parte a grupului elvețian MET,...