Universitatea din București, locul I în România la științe sociale în RUR World University Rankings

Date:

Clasamentul RUR World University Rankings by Subject 2020 situează Universitatea din București pe locul I între universitățile din România în domeniul Științe sociale – locul 564 din 829 de universități din întreaga lume. Următoarele universități din țara noastră în clasamentul acestui domeniu sunt Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca (565) și Universitatea de Vest din Timișoara (610). Cele trei universități sunt membre ale Consorțiului Universitaria.

În domeniul Științele vieții, Universitatea din București ocupă locul 414, Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, locul 581 și Universitatea de Vest din Timișoara, locul 645 la nivel global.

În domeniul Științe naturale, Universitatea din București este pe locul 316, Universitatea de Vest din Timișoara, pe locul 390 și Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, pe locul 479 la nivel global,

În topul general global, Universitatea din București se situează pe locul 589 (prima poziție între universitățile românești) din peste 1100 de universități din 82 de țări. În clasamentul acestui an, din țara noastră se află de asemenea Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napooca, Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea Politehnica din București, Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș.

RUR World University Rankings evaluează universitățile în funcție de patru domenii cheie ale activității universitare: educație, cercetare, diversitate internațională, sustenabilitate financiară.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Top 10 motive pentru care totul electric este o idee proastă

Politicienii și oficialii guvernamentali de la fiecare nivel par...

Boeing pierde teren în fața Airbus, dar transportul aerian își revine

După pandemie, sectorul transportului aerian a revenit în forță,...