Universitatea din București, locul I pe plan național în Times Higher Education Impact Rankings 2021

Date:

Universitatea din București se situează în marja 301-400 a clasamentului Times Higher Education Impact Rankings 2021, din 1.115 instituții participante. Rezultatul arată că Universitatea din București deține cele mai bune performanțe la nivelul învățământului superior românesc din punctul de vedere al impactului social și economic.

Universitatea din București figurează la 8 categorii ale clasamenetului din cele 17 analizate:

– locul 44 din 966 de instituții la categoria Quality Education

– locul 38 din 776 de instituții la categoria Gender Equality

– marja 101-200 la categoria Peace, Justice and Strong Institutions se clasează în – marja 201-300 la categoriile Reduced Inequalities și Decent Work and Economic Growth

Universitatea din București este clasată prima universitate din România la categoriile Quality Education, Gender Equality, Peace, Justice and Strong Institutions.

În marja locurilor 401-600, din România se află Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca și Academia de Studii Economice din București, membre ca și Universitatea din București ale Consorțiului Universitaria, precum și Universitatea Politehnica din București.

După cum reamintește Universitatea din București, „criteriile în funcție de care sunt clasificate instituțiile de învățământ superior în topul Times Higher Education Impact Rankings au la bază cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă ale Națiunilor Unite. Topul evidențiază impactul universităților asupra societății, pe baza succesului acestora în atingerea unor obiective precum Good Health and Wellbeing, Gender Equality, Decent Work and Economic Growth, Reduced Inequalities sau Peace, Justice and Strong Institutions, Partnership for the Goals”.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Studiu EY România: Comportamentul consumatorului român în perioada sărbătorilor de Paște 2024

Perioada festivă care se apropie aduce, ca în fiecare...

CCIR a semnat un Memorandum de Înțelegere cu Federația Camerelor de Comerț a EAU

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...

ENERTOWN: Orașele mici din România au nevoie de un sprijin mai mare în tranziția energetică

Localitățile urbane mici sunt adesea lăsate în afara...