Universitatea din București oferă soluții pentru „România fără dosar”

Date:

Universitatea din București anunță organizarea, în parteneriat cu Camera Deputaților și cu Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, a hackathonului studențesc „România fără dosar”, ediția a IV-a, în perioada 10-24 noiembrie 2023 și „invită studenții din toată țara să înscrie soluțiile lor care să ajute la debirocratizarea și simplificarea proceselor administrative în instituțiile publice”.

Organizatorii precizează că „finala se va desfășura în data de 24 noiembrie la Cluj-Napoca. Această ediție a competiției le propune studenților să creeze soluții de digitalizare cu ajutorul inteligenței artificiale și să construiască pentru acestea campanii de comunicare pentru informarea cetățenilor. Soluțiile propuse de studenți vor contribui la dezvoltarea, în această perioadă, a primului funcționar public virtual inteligent.

Studenții vor lucra în echipe mixte (IT și comunicare) pentru a dezvolta cele două etape ale proiectului propus. Sunt eligibili studenți din orice universitate din țară, înmatriculați în orice an de studiu al ciclurilor de licență sau masterat, la facultăți cu profil din zona de IT / tehnologie, respectiv comunicare / administrație / științe politice. Echipele vor fi mentorate de 10 deputați și vor fi coordonate tehnic de specialiști de la start-up-ul românesc Humans.ai, compania care stă la baza realizării consilierului guvernamental digital ION. Ultima zi de înscriere este 1 noiembrie 2023, iar echipele selectate pentru finală vor beneficia înainte de startul competiției de un training de design thinking oferit de Ascendis, un training pentru soluția tehnică oferit de Humans.ai și o sesiune de lucru cu ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării. Calendarul complet de înscriere pentru această ediție este disponibil pe site-ul romaniafaradosar.ro, împreună cu restul condițiilor de aplicare.

Propunerile echipelor câștigătoare vor fi implementate pentru simplificarea proceselor administrative, cu sprijinul inteligenței artificiale”.

Lector univ. dr. Anamaria Nicola, Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București și organizator al competiției: „Continuăm procesul de debirocratizare a statului cu sprijinul entuziasmului și al creativității tinerilor pentru că ei sunt cei care pot contribui cel mai bine la crearea României așa cum ne-o dorim cu toții, fără dosar, conectată la cele mai noi tehnologii și pregătită pentru inovarea administrației publice.”

Competiția „România fără dosar” lansată de Universitatea din București și de Camera Deputaților în anul 2022 „își propune implicarea studenților în activități practice sub coordonarea mentorilor-deputați pentru crearea unor produse menite să contribuie la debirocratizarea și simplificarea proceselor administrative. În cele trei ediții anterioare, au ajuns în etapa finală 30 de echipe formate din 104 studenți și reprezentând 9 universități din țară. La prima ediție a fost creată o campanie de comunicare pentru promovarea legii care interzice copiile după actele emise de instituțiile statatului, la a doua, studenții au lucrat o campanie de comunicare pentru promovarea plăților electronice prin platforma ghișeul.ro, iar, la a treia, studenții au propus prima platformă centralizată de programare și informare pentru evenimentele de viață. Proiectul a fost premiat de Institutul Aspen România în decembrie 2022 cu Aspen Social Action Prize, distincție oferită proiectelor care au un impact social semnificativ”.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Hotărârea Consiliului de Administrație al BNR pe probleme de politică monetară din 13 mai 2024

Consiliul de administrație al Băncii Naționale a României, întrunit...

Seniorii Războiului de business

Tot mai interesant. FoodIntelForum AQUA Carpatica progresează. Conducători de vârf din...

Deficitul bugetar și investițiile publice: o lămurire necesară

| de Daniel Dăianu, președintele Consiliului Fiscal