Universitatea din București, prima din România în toate evaluările QS World University Rankings pe 2017

Date:

Universitatea din București este clasată prima dintre toate universităţile de la noi în QS World University Rankings by Region 2018, având cele mai mari scoruri la indicatorii reputație angajatori (92), reputație academică (89,3), raport lucrări/facultate (74.2), precum şi scoruri mari la prezența online a universității (68.9), raport citări/lucrări (53.2), cadre didactice cu doctorat (45.8), cadre didactice internaționale (4.5).

În clasamentul general pentru Europa Centrală și Asia Centrală (EECA), Universitatea din București ocupă locul 39 din 226 de universități din 21 de țări (Rusia, Turcia, Cehia, Croația, Polonia, Lituania, Serbia etc.) Din România sunt clasate 16 universități. Universitățile Consorțiului „Universitaria” ocupă primele cinci locuri la nivel național: Universitatea din București este urmată de Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, Universitatea de Vest din Timișoara; Academia de Studii Economice din București.

Toate clasamentele realizate de Quacquarelli Symonds în 2017 situează Universitatea din București pe primul loc la nivel național: QS World University Rankings 2018 – locul 1 la nivel național și între pozițiile 701-750 pe plan mondial, precum şi poziția 401+ la nivel mondial la indicatorul reputația angajatorului, care reflectă reputația instituțională pe piața de angajare a absolvenților; QS World University Rankings by Subject – locul 1 la nivel național în domeniile fundamentale ştiințe ale naturii şi ştiințe sociale și management şi locul 151-200 la nivel internațional în domeniul lingvistică.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Analiză Claudiu Cazacu, XTB: Precedent în „uber-izarea prețurilor”. Cum pot cartofii prăjiți să influențeze valoarea acțiunilor

Prețurile stabilite dinamic fac parte dintr-o strategie utilizată frecvent...

Economia informală în România: context, cauze și efecte

| de Prof. univ. dr. Cristian PĂUN, Academia de Studii Economice din București și Prof. univ. dr. Radu MUȘETESCU, Academia de Studii Economice din București

ASIGURĂRI. POLITICI PREZENTE ȘI VIITOARE

În cadrul conferinței „Asigurări. Politici prezente și viitoare” organizată...