Universitatea din București ocupă prima poziție pe plan național în domeniul Științe naturale în ediția 2020 a RUR World University Rankings by Subject realizat de Round University Rankings Agency Rusia. La nivel global, locul ocupat în domeniu este 316. În clasamentul pentru Științe naturale de la noi mai apar Universitatea de Vest din Timișoara (390), Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (479). Toate instituțiile astfel clasate sunt membre ale Consorțiului Universitaria.

În domeniul Științe tehnice, Universitatea din București ocupă locul 566 în plan internațional, precedată la nivel național de Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca (474) și urmată de Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași (581) și de Universitatea Politehnica din București (604).

În clasmentul general, Universitatea din București ocupă locul 481, menținându-se lider național de la înființarea topului, în 2010. În clasamentul la zi se regăsesc de asemenea Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napooca, Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea Politehnica din București, Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș.

În ansamblu, Round University Ranking – World University Rankings 2020 evaluează 829 de universități din întreaga lume pentru domeniile Științe umaniste, Științele vieții, Științe medicale, Științe naturale, Științe tehnice, Științe sociale, după criterii privind educația, cercetarea, diversitatea internațională, sustenabilitatea financiară. Datele analizate sunt obținute de la compania internațională Thomson Reuters, care realizează anual cercetarea Global Institutional Profiles Project (GIPP). Metodologia completă a clasamentului poate fi accesată aici. Pe măsură ce vor fi analizați toți indicatorii, detaliile cu privire la toate domeniile clasamentului RUR World University Rankings vor fi disponibile aici.

DISTRIBUIȚI