Universitatea din București propune peste 21.000 de locuri pentru admiterea 2024

Date:

Universitatea din București (UB) propune peste 21.000 de locuri pentru admiterea 2024. Dintre acestea, 11.200 sunt propuse pentru programele de licență, 8.986, pentru programele de masterat, 111, pentru programele de masterat didactic și 839 de locuri, pentru programele de doctorat.

Concursul admitere – sesiunea iulie 2024 la facultățile UB se desfășoară, pentru programele de licență, masterat și doctorat, în perioada 1 – 26 iulie 2024, iar data-limită de afișare a rezultatelor este 31 iulie 2024

În ceea ce privește sesiunea de toamnă a admiterii, facultățile Universității din București așteaptă înscrierile candidaților pe locurile rămase neocupate în perioada 2 – 16 septembrie 2024, iar data-limită de afișare a rezultatelor este 21 septembrie 2024

Fiecare facultate are propriul calendar care este cuprins în perioadele mai sus-menționate. Datele pot fi consultate de toți cei interesați pe website-urile facultăților.

Mai multe detalii cu privire la numărul de locuri propuse spre a fi scoase la concurs de fiecare facultate sunt disponibile în documentul de aici pentru programele de licență și în documentul de aici pentru programele de masterat. Detalii cu privire la numărul de locuri scoase la concurs de școlile doctorale ale Universității din București vor fi publicate pe site-ul doctorat.unibuc.ro.

Pentru admiterea 2024, majoritatea facultăților Universității din București vor oferi viitorilor studenți, masteranzi și doctoranzi un proces online de înscriere și admitere, precum și posibilitatea de achitare online a taxei de înscriere. De asemenea, unele facultăți ale Universității din București vor organiza și o sesiune online de preînscriere, oferind candidaților posibilitatea de a-și manifesta interesul pentru facultățile respective și de a fi la curent cu ultimele noutăți cu privire la procesul de admitere.

Universitatea din București organizează în acest an, atât pentru programele de studii universitare de licență, cât și pentru programe de studii universitare de masterat, o sesiune de admitere specială pentru olimpicii internaționali și sportivii medaliați la competiții europene și mondiale pentru sporturile olimpice și șah și la jocurile olimpice și paralimpice, anterior organizării sesiunii de admitere pentru toți candidații. În perioada imediat următoare vor fi publicate pe www.unibuc.ro și pe admitere.unibuc.ro atât oferta anuală de școlarizare și regulamentul de admitere, cât și detaliile cu privire la calendarul acestei sesiuni speciale de admitere.

Universitatea din București a fost înființată prin Decretul nr. 765 din 4 / 16 iulie 1864 al Domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Succesoare a structurilor de învățământ superior inaugurate de Academia Domnească (1694), Universitatea din București a contribuit și contribuie în mod decisiv la dezvoltarea și modernizarea învățământului, științei și culturii românești.

Universitatea are astăzi din 19 facultăți care oferă 95 de programe de licență, 223 de programe de masterat, 23 de școli doctorale pe domenii specifice și o școală pentru studii doctorale interdisciplinare, peste 50 de centre și nouă stațiuni de cercetare. 

Începând cu anul 2019, UB face parte din Universitatea Civică Europeană CIVIS alături de alte zece universități europene de prestigiu, Universitatea Aix-Marseille, Universitatea Națională și Capodistriană din Atena, Universitatea Liberă din Bruxelles, Universitatea Autonomă din Madrid, Universitatea „Sapienza” din Roma, Universitatea din Stockholm, Universitatea „Eberhard Karls” din Tübingen, Universitatea din Glasgow, Universitatea din Lausanne, și Universitatea „Paris Lodron” din Salzburg.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate