Vânzările cu amânuntul au crescut considerabil în România în luna august

Date:

Comerțul cu amănuntul în România a crescut cu 15,8% în luna august 2017, spre deosebire de aceeași lună a anului trecut, arată datele publicate, miercuri, de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

De asemenea, la nivel european, vânzările de produse non-alimentare au crescut cu 3,3%, în timp ce vânzările de alimente, băuturi și țigări s-au majorat cu 1,2%, iar vânzările de combustibili au crescut cu 0,8 %.

Și în luna august 2017, comparativ cu luna iulie 2017, România a înregistrat cea mai mare creștere a comerțului cu amănuntul din Uniunea Europeană, cu un avans de 2,3%.

Pentru România, Institutul Național de Statistică (INS) a informat că în luna august 2017 față de august 2016, cifra de afaceri pentru comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete),   s-a majorat cu 15,9% ca urmare a rezultatelor consemnate la vânzările de produse nealimentare (+18,5%), în comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (+18,4%) și la vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun (+10,9%).

Totodată, în luna august 2017 față de luna iulie 2017, volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), a crescut atât ca serie brută (7,4%), cât și ca serie ajustată (cu 2,3%), conform INS.

 

Distribuie:

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

PORR România – partener principal în cadrul EBcon 2024, prima conferința internațională de Employer Branding din România  

EBcon, prima conferinţă internaţională de Employer Branding din România,...

SeedBlink devine o platformă all-in-one pentru investiții și equity management, transformând deținerea de acțiuni în sectorul tehnologic european

SeedBlink, companie specializată în investiții în domeniul tehnologic european,...

Clifford Chance Badea a asistat Premier Energy la listarea pe Bursa de Valori București, o tranzacție de aproape 700 milioane lei 

O echipă multijurisdicțională de avocați Clifford Chance din București,...