Visual Fan, creștere cu peste 19% a cifrei de afaceri în 2023

Date:

Compania Visual Fan S.A., listată la Bursa de Valori București sub simbolul ALW și deținătoarea brandului Allview, anunță că „a înregistrat creșterea cu 19,12% a cifrei de afaceri la nivel de grup, atingând 134 milioane de lei (circa 27 milioane de euro), respectiv cu 48% a profitului, până la 7,03 milioane de lei (1,4 milioane de euro), arată raportul cu rezultatele preliminarii (neauditate) pentru anul 2023. Față de 2022, profitul net al grupului a sporit cu 2,2 milioane de lei.

Grupul companiei Visual Fan este format din: Visual Fan (Allview) – 100%, Visual EV Distribution – 95%, Intervision Trading (AKAI) – 61% și Headlight Solutions – (12%). Principala companie din grup, Visual Fan (Allview) a generat o cifră de afaceri de aproximativ 108 milioane lei și un profit net de 4,3 milioane lei, reprezentând un procent de 4,01% din cifra de afaceri, cu o creștere semnificativă față de anul 2022. 

Anul trecut a marcat progrese semnificative în proiectele companiei și o diversificare continuă a activităților pe noi segmente de piață, în linie cu strategia Green by Allview, în special a diviziei Solar Energy. În segmentul de televizoare și telefoane, Visual Fan a înregistrat o ușoară creștere a cifrei de afaceri și a profitabilității în comparație cu anul 2022, cu toate că în acest an piața electronicelor, atât la nivel local, cât și internațional, a înregistrat o tendință de scădere în ceea ce privește volumul cererii, a marjei de profitabilitate și a puterii de cumpărare a clienților finali”.

Compania Visual Fan enumeră principalele evenimente care i-au marcat parcursul în 2023: 

IT&C

  • Divizia de telefoane a lansat cu succes smartphone-uri noi în gamele deja consacrate Soul și Viper, iar asistentul vocal AVI a primit un update considerabil prin integrarea ChatGPT.
  • Divizia de televizoare a introdus tehnologia Mini LED în portofoliul său, consolidându-și prezența pe piață.

Strategia Green by Allview

  • Solar Energy Industrial: Realizările din 2023 au depășit așteptările, proiectele de tip Full EPC (Engineering, Procurement, and Construction) finalizate depășind obiectivul inițial al companiei de a implementa centrale fotovoltaice cu o capacitate totală de 20 MW. 
  • Solar Energy Rezidențial: Visual Fan este instalator autorizat în programul AFM Casa Verde 2023.
  • Visual EV: Lansarea noii divizii Allview AUTO și lansarea primului model din gamă, CityZEN, vehicul 100% electric accesibil, care poate fi condus începând de la vârsta de 16 ani. 
  • ERA: Lansarea aplicației Allview Era HoReCa a oferit soluții inovatoare pentru industria HoReCa.

Lucian Florentin Peticilă, CEO al Visual Fan S.A.: „Rezultatele obținute în 2023 reflectă angajamentul nostru față de inovație, sustenabilitate și performanță. Vom continua pe această traiectorie ascendentă și în 2024, dezvoltându-ne portofoliul de produse și servicii, contribuind la modelarea unui viitor mai curat și eficient energetic.” 

Pentru anul 2024, Visual Fan subliniază că „și-a fixat obiective ambițioase, menite să consolideze poziția în industrie:

  • Dezvoltarea continuă a portofoliului de device-uri smart rămâne o prioritate, iar lansarea smartphone-ului Soul X20 reprezintă doar începutul unei serii de inovații pregătite pentru acest an în care compania sărbătorește împlinirea a 20 de ani de la înregistrarea brandului Allview. 
  • Compania va dezvolta divizia Solar Energy și își propune atingerea unui portofoliu de proiecte Full EPC de peste 80 MW. 
  • Compania este hotărâtă să își extindă noua linie de business, ALLVIEW AUTO, lansând cel puțin încă două modele electrice în 2024, adaptate diverselor nevoi ale clienților săi. 
  • Visual Fan a demarat anul cu o mișcare strategică prin achiziționarea unui nou pachet de acțiuni în cadrul companiei Intervision Trading, atingând astfel un total de 70% din pachetul de acțiuni al distribuitorului exclusiv al brandului AKAI pe piețele din România, Europa Centrală și de Est. 

Pentru a consulta Raportul financiar detaliat puteți accesa website-ul companiei: https://www.allview.ro/bursa/RaportFinanciar_Preliminar2023_290224.pdf”. 

Visual Fan S.A., deținătoarea brandului Allview (simbol bursier ALW), este definită ca „o companie românească cu o vastă experiență în producția de dispozitive mobile inteligente, sisteme Smart Home, tablete, laptopuri și alte gadgeturi. Fondată în 2002 în Brașov, Visual Fan a devenit cunoscută drept un vizionar și pionier în domeniul tehnologic, lansând produse inovatoare care aduc tehnologia la îndemâna utilizatorilor. Compania este recunoscută pentru lansarea celui mai complex sistem Smart Home din România în 2016, pentru crearea primului asistent vocal în limba română – AVI, în 2017, și pentru încheierea unui parteneriat direct cu Google Android TV™ în 2019. Allview a fost, de asemenea, primul brand românesc care a adoptat tehnologia QLED în 2020. În continuarea demersurilor sale de inovare, în 2022, compania a lansat conceptul Green by Allview, ce integrează noi domenii de activitate cu un obiectiv clar: construirea unui viitor sustenabil pentru creșterea calitații vieții în ansamblu și a grijii pentru generațiile viitoare. În 2023, compania a finalizat peste 20 MW de proiecte fotovoltaice, aplicația Allview AVI GPT a primit un update important prin adăugarea unui model de limbaj natural antrenat de inteligența artificială (AI) și noua divizie Allview Auto a luat naștere”. 

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Studiu EY România: Comportamentul consumatorului român în perioada sărbătorilor de Paște 2024

Perioada festivă care se apropie aduce, ca în fiecare...

CCIR a semnat un Memorandum de Înțelegere cu Federația Camerelor de Comerț a EAU

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...

ENERTOWN: Orașele mici din România au nevoie de un sprijin mai mare în tranziția energetică

Localitățile urbane mici sunt adesea lăsate în afara...