Vize turistice pentru Arabia Saudită

Date:

Regatul Arabiei Saudite se deschide spre turism, ca direcţie a unui proiect larg de relansare economică. Drept urmare, de  acum se accordă vize în scop turistic pentru 49 de ţări, dintre care 38 europene. România este între beneficiare. Anunţând aceasta, ambasadorul Regatului Arabiei Saudite la Bucureşti, Abdulaziz M. Al Aifan, a oferit o serie de informaţii utile.

Vizele au valabilitate de un an, permit intrări multiple şi pot fi obţinute online. Arabia Saudită deţine locuri istorice şi culturale de importanţă deosebită şi zone de natură unice în lume. Cinci situri sunt incluse în patrimoniul UNESCO: Mada in Saleh din Al-Ula – cel mai mare sit conservat al civilizaţiei Nabateene de la sud de Petra (Iordania); Cartierul Al-Turaif din Al-Diriyah – prima capitală a Statului Saudit; Jeddah – oraşul istoric, poarta către Mecca, caracterizată printr-o arhitectură tradiţională unică; Arta în piatră din regiunea Hail – cu inscripţii vechi cu figuri de oameni şi animale de peste 10.000 de ani; Oaza Al Ahsa (foto) – cu 2,5 milioane de curmali, cea mai mare din lume.     

În ceea ce priveşte impactul economic al deschiderii Arabiei Saudite către turism, este aşteptat ca până în 2030 turismul să deţină o contribuţie în PIB de 10%, de la 3%, în prezent.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Studiu EY România: Comportamentul consumatorului român în perioada sărbătorilor de Paște 2024

Perioada festivă care se apropie aduce, ca în fiecare...

CCIR a semnat un Memorandum de Înțelegere cu Federația Camerelor de Comerț a EAU

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...

ENERTOWN: Orașele mici din România au nevoie de un sprijin mai mare în tranziția energetică

Localitățile urbane mici sunt adesea lăsate în afara...