Vizita ambasadorului Statului Kuwait în România la Camera de Comerț și Industrie București

Date:

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București (CCIB), Iuliu Stocklosa, s-a întâlnit cu ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Statului Kuwait în România, Talal Mansour Alhajeri, însoțit de Ahmad Aljassar, secretar 1 al ambasadei. Din partea CCIB au participat Mircea Toader, coordonator și Nadjet Ranete, asistent, Serviciul Relații Internaționale.

Iuliu Stocklosa: „Conform strategiei noastre, în plan internațional, activitățile CCIB sunt îndreptate în mod special în vederea dezvoltării schimburilor comerciale și cooperării economice cu țările din afara Uniunii Europene, astfel că relațiile economice cu Statul Kuwait intră în categoria celor prioritate pentru noi. Ne propunem să stabilim contacte la nivelul sistemului cameral din țara Dvs. iar printr-un Memorandum de înțelegere (MoU) să convenim cadrul de promovare a contactelor între mediile de afaceri din București și Statul Kuwait.” 

După cum informează CCIB, „E.S. ambasadorul Talal Mansour Alhajeri a exprimat dorința de a se întâlni cu reprezentanții mediului de afaceri bucureștean și în general cu firme și companii românești interesate în promovarea colaborării economice bilaterale în toate componentele sale: export, import, cooperare economică, turism și nu în ultimul rând investiții, pentru a prezenta oportunitățile oferite de economia țării sale. Precizând că Autoritatea pentru Investiții din Kuwait (KIA) este cel mai vechi fond suveran din Orientul Mijlociu, gestionând rezerva statului și fondul de generație viitoare al acestuia, ambasadorul Alhajeri consideră că ar fi utilă stabilirea unor contacte stabile între structura responsabilă pentru atragerea de investiții străine din Agenția Română pentru Investiții și Comerț Exterior (ARICE), precum și alte instituții guvernamentale și asociații interesate din România cu KIA în scopul atragerii de investiții în țara noastră.

În încheiere cei doi interlocutori au convenit organizarea în parteneriat, în primul semestru al acestui an, a unui eveniment marca CCIB din seria Ziua Oportunităților de Afaceri dedicat promovării și dezvoltării relațiilor comerciale și economice între firmele și companiile interesate din România și Statul Kuwait”.

CCIB precizează că, „la 30 noiembrie 2023, date disponibile, schimburile comerciale bilaterale au înregistrat 47 milioane USD, cu 68% peste nivelul perioadei similare din 2022, din care livrările românești 40 mil. USD (+46%), iar intrările de mărfuri din Statul Kuwait au însumat 7 mil. USD”. 

Foto: CCIB

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Bursele JTI pentru Jurnalisti: lansarea editiei 2024-2025

Urmandu-si traditia, Bursele JTI pentru Jurnalisti lanseaza de Ziua...

FoodIntelForum AQUA Carpatica progresează, profitul avansează, veselia debordează

Cea de-a treia zi a FoodIntelForum AQUA Carpatica 2024 începe și...

FoodIntelForum Aqua Carpatica, ediția a VII-A : Business pe măsură

FoodIntelForum AQUA Carpatica, ediția a VII-a, debutează la fel...

Business serios, intensitate maximă la FoodIntelForum AQUA Carpatica

Începem ziua a doua a conferinței FoodIntelForum AQUA Carpatica,...